Prenosni računalniki
15.10.2009 14:45
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Oblikovna dovršenost v HP Mini 110

Primož Šabec
Primož Šabec

HP

je na slovenskem trgu predstavil oblikovno in tehnološko dovršen mini prenosni računalnik HP Mini 110 by Studio Tord Boontje.

HP Mini 110 by Studio Tord Boontje je prvi mini prenosnik, pri oblikovanju katerega je sodeloval svetovno priznani nizozemski oblikovalec Tord Boontje. Prenosnik je opremljen z 10,1-palčnim zaslonom, osvetljenim s tehnologijo LED, ki je izdelan brez svinca, in tipkovnico, ki je le malo manjša od običajne (92 odstotkov).

Novi HP-jev mini prenosnik je kot prvi opremljen s tehnologijo tridimenzionalne površine ohišja HP Imprint 3-D. S to tehnologijo se več vrhnjih plasti ohišja uporabi tako, da so grafične poslikave videti, kot da bi »plavale« na površini in hkrati zasenčevale nižje plasti. Nova tehnologija prinaša vzorcu živali in rastlin, oblikovanih v Studiu Tord Boontje, doživetje globine.

Ob najnovejšem operacijskem sistemu Windows 7 je mogoče prenosnik personalizirati s 15 ozadji, ohranjevalnikom zaslona in namizjem Stardock MyColours, ki so ekskluzivno ustvarjeni v studiu Boontje samo za ta prenosnik. Nameščena so tudi številna orodja, kot je Windows Live Writer, s katerimi je omogočen hiter dostop do popularnih družabnih omrežij.

Poskrbljeno je tudi za ekologijo, saj so embalaža in priložene brošure natisnjene s črnili na sojini ali vodni osnovi, ohišje prenosnika je v celoti iz recikliranih materialov, dodatno pa sta na voljo tudi brezžična miška, izdelana brez PVC-ja, in torba iz naravnih materialov.

Mini prenosnik HP Mini 110 by Studio Tord Boontje bo na voljo od 15. novembra za priporočeno maloprodajno ceno 419 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Prijavi napako v članku