Računalništvo, telefonija
28.03.2012 18:00

Deli z drugimi:

Share

Računalništvo v oblaku je idealno za nova podjetja in start-upe

Računalništvo v oblaku prinaša novim podjetjem obilo prednosti.
Računalništvo v oblaku prinaša novim podjetjem obilo prednosti.

Novo ustanovljeno podjetje (in start-up) se pogosto sooča z visokimi stroški vzpostavitve operacij in začetnimi investicijami. Ravno začetne investicije hitro “pokurijo” osnovni kapital (vložek), kar rezultira v tem, da ima podjetje probleme z vzdrževanjem denarnega toka, s tem pa je ogroženo normalno poslovanje ali celo obstoj.

Sveže podjetje denar potrebuje predvsem za razvoj in kadre ter za pokrivanje drugih fiksnih stroškov. Prav tako mora zagotoviti prve stranke, kar pomeni, da potrebuje razpoložljiva sredstva tudi za oglaševanje in marketinške aktivnosti.

Računalništvo v oblaku prinaša mladim podjetjem in start-upom veliko neposrednih in posrednih prednosti.

Znižanje investicijskih stroškov
Računalništvo v oblaku prinaša možnost najema vsega, kar potrebujete. Podjetju tako ni potrebno kupovati računalniške in programske opreme.

Možnost takojšnjega odziva na spremembe
Mlada podjetja so pogosto zelo razgibani organizmi, ki se morajo na spremembe hitro odzivati. Ravno možnost najema storitev omogoča, da opremo in storitve najemajo glede na trenutne potrebe (npr. delovno mesto je mogoče zaradi narave oblaka najeti ali pospraviti v enem dnevu).

Nižji skupni stroški
Praksa kaže, da so stroški v oblaku nižji od stroškov klasičnega računalništva. Pogoj za to je, da je ponudnik zanesljiv. Poleg tega oblak omogoča tudi poenostavitev procesov v podjetju, kar prispeva tudi k posrednim prihrankom.

Obladovanje stroškov
V oblaku ni dodatnih oz. netransparentnih stroškov. Podjetje z vsakim najemom točno ve, koliko ga storitev stane. Pri klasičnem načinu podjetja pogosto ne vedo, kolikšen je skupni strošek raznih servisov, dodatnih storitev, podpore … Prav tako je težko vkalkulirati vse nepredvidene in skrite stroške.

Mobilnost
Mlada podjetja in predvsem start-upi največkrat potrebujejo mobilnost in neodvisnost od lokacije. Oblak preko centralizacije in virtualizacije proces naredi zelo enostaven, saj omogoča, da do svojih aplikacij in podatkov pridemo s katerekoli lokacije kadarkoli.

Udobje
Udobje je kategorija, na katero se (pre)pogosto pozablja. Oblak prinaša visoko stopnjo udobja, saj omogoča enostavno delo, razumljivost in povezljivost podatkov. Uporabnik je neodvisen, poleg tega pa mu ni treba skrbeti za računalniške probleme. Poleg tega pa je možno vse storitve najeti pri enem ponudniku, kar zelo olajša delo.

Storitev Flip IT je ravno zato idealna za novo ustanovljena podjetja in start-upe. Omogoča udobno delo, nadzor nad stroški, transparentnost in pomembno zniža izdatke. Prav tako vam ni potrebno prav nič kupovati in lahko sredstva investirate v pomembnejše operacije.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Virtu d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Virtu d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

FlipIT_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Virtu d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku