Mrežna oprema
20.07.2012 10:50

Deli z drugimi:

Share

Oblačni center za skupno rabo

Skrb za vaše podatke bo odveč.
Skrb za vaše podatke bo odveč.

D-Link nas letos preseneča skoraj na tedenski ravni. Tokrat so javnosti predstavili še enega člana Cloud serije: DNS-320L (Oblačni center za skupno rabo).

Naprava za hranjenje podatkov uporabnikom omogoča aktualen daljinski pristop do datotek in multimedije preko mydlink spletnega portala ali preko namenske mobilne aplikacije za iPhone, iPad in Android.

Kot vemo, pametni telefoni, tablični računalniki in ostale mobilne naprave omogočajo uporabnikom mobilnost – saj so naprave majhne in prenosne. Na žalost zaradi karakteristike lahke prenosljivosti nimamo možnosti hrambe velike količine podatkov. Zahvaljujoč DNS-320L je ta težava sedaj stvar preteklosti, saj DNS-320L omogoča hrambo do kapacitete 6 TB (dva 3.5 palična SATA diska), ki sta dostopna vedno in povsod za vse naprave, kot so osebni računalnik, iPhone, iPad ali Android, ki imjo dostop do svetovnega spleta.

Zahvaljujoč mydlink Access NAT aplikaciji, ki je dostopna za vse bolj poznane mobilne operacijske sisteme, lahko sedaj komuniciramo in spreminjamo podatke na osebnem oblaku. Prenos datotek je mogoč v obe smeri, kar pomeni, da lahko iz mobilnih naprav podatke prenašamo tako v oblak kot seveda tudi iz oblaka.

Skrb za vaše podatke bo odveč

V vsakem digitalnem domu danes najdemo enega ali več računalnikov, med katerimi se podatki običajno ne prenašajo (izdelava varnostnih kopij), v tem primeru se kaj hitro lahko zgodi, da ena od naših naprav zataji, tukaj lahko štejemo napade virusov in okvare strojne opreme. Posledica je seveda veliko nezadovoljstvo lastnikov, saj izgubljenih podatkov največkrat ni mogoče v celoti obnoviti. Če želite vnaprej preprečiti tovrstne scenarije je D-Link DNS-320L prava rešitev za vas. Na vaših računalnikih ne boste potrebovali enormne količine prostora, temveč boste za hrambo imeli velik in neodvisen prostor, ki bo dostopen vedno in povsod, ko boste priklopljeni na internet.

Velika prednost naprave D-Link DNS-320L je tudi podpora medijskega strežnika DLNA (Digital Living Network Alliance), ki vam omogoča, da do vaše medijske knjižnice dostopajo tudi manj inteligentne naprave kot so TV sprejemnik in razne igralne konzole. Video posnetki so tako na primer vedno na voljo za predvajanje na vašem televizorju (ki mora podpirati standard DLNA).

Postavitev in nastavljanje

D-Link DNS-320L je razvit za enostaven priklop in namestitev v trenutku. V reže lahko vstavite dva 3,5 palična diska ter zaprete pokrov. Tehnologija RAID 1 pa skrbi, da vaši podatki ostanejo varno shranjeni (shranjujejo se na oba diska).

Medijski centri in oblačne shranjevalne enote so iz dneva v dan bolj priljubljene, saj domače medijsko središče popestrijo in mu dajo povsem novo razsežnost. Zato lahko v prihodnosti pričakujemo še večjo ponudbo tovrstnih naprav.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

ANDECO d.o.o.

Industrijska cesta 33, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 22 22
Podjetje ANDECO d.o.o. je nastalo leta 1991. Andeco d.o.o. je zastopnik in distributer več vrst svetovno priznanih znamk. Med njimi izpostavljamo nekaj najpomembnejših: Camelion, ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več