Tiskalniki in skenerji
07.07.2021 08:22
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novosti iz strojnega parka PRIMERA TECHNOLOGY

Primera Technology je inovativno ameriško podjetje, ki že več kot 45 let preseneča z inovativnimi izdelki za tisk barvnih nalepk na roli, ki so naprodaj v kar 200 državah po vsej zemeljski obli.
Najnovejša pogruntavščina Primerinih razvojnikov je tiskalnik LX610e Pro, ki združuje v eni napravi tiskalnik in rezalnik nalepk.
Najnovejša pogruntavščina Primerinih razvojnikov je tiskalnik LX610e Pro, ki združuje v eni napravi tiskalnik in rezalnik nalepk.

Evropo pokrivajo preko uveljavljenega distributerja DTM Print iz Wiesbadna v Nemčiji, slovenski zastopnik pa je inovativno slovensko podjetje Slava d.o.o iz Kamnika, ki skrbi, da so Primerine novosti redno predstavljene tudi v Sloveniji in na trgih bivše Jugoslavije.

Letos najbolj bodeta v oči dve inovativni novosti, ki so si ju uporabniki po vsem svetu želeli že desetletje ali celo dlje.

Fleksibilnost in individualnost imata vsako leto večji pomen. Male in srednje serije unikatnih nalepk pa so nočna mora vseh tiskarjev, saj so njihove kapacitete prilagojene za velike serije in praktično ne morejo izdelati cenovno ugodnih nalepk majhnim proizvajalcem hrane, pijač, prehranskih dopolnil, kozmetike in podobno. Obe gospodarski krizi, finančna in zdravstvena, sta spodbudili malo podjetništvo in male proizvajalce, da vstopijo na trg in si odrežejo svoj kos kruha. V zelo kratkem času je v Sloveniji nastala množica malih butičnih pivovarn. Kmetje so ugotovili, da se domači bio izdelki dobro prodajajo, enako velja za domače mesnine in izdelke iz mleka, ki v obliki sira, jogurtov in skute prinesejo bistveno večjo dodano vrednost kot sama oddaja mleka.

Seveda izdelek prodaja embalaža in del le-te je tudi nalepka, ki pritegne pogled kupca. Če je izdelek še kakovosten in okusen, je prodajni uspeh zagotovljen.

Najnovejša pogruntavščina Primerinih razvojnikov je tiskalnik LX610e Pro, ki v eni napravi združuje tiskalnik in rezalnik nalepk.

Tiskaj in izreži nalepke po meri, različnih oblik in velikosti – vse v enem koraku

LX610e Pro tiska čudovite nalepke profesionalne kakovosti z inkjet tehnologijo do 4800 dpi. Lahko izbirate med različnimi materiali, vključno z DTM White Gloss Polyester, DTM Clear Gloss Polyester in DTM White Gloss Paper, na razpolago pa so tudi različne dimenzije že izsekanih nalepk.

Vgrajeno samodejno rezanje

LX610e Pro tiska in izreže nalepke v enem koraku. Samo uvozite svoj dizajn in izberite obliko reza. Izberite med standardnimi izrezi, kot so kvadrati, krogi in pravokotniki poljubnih velikosti ali konturnim rezom, ki samodejno in natančno sledi obrisu slike. Nikoli več vam ne bo treba naročiti orodja za izsek nalepk.

Namizni tiskalnik je opremljen z intuitivno, enostavno programsko opremo za oblikovanje datotek pred tiskom ali rezanjem. Uporabniki lahko hitro izdelajo nalepke skorajda v vseh velikostih ali oblikah v le nekaj minutah. Tiskalnik omogoča tudi tisk standardnih nalepk in vnaprej izrezanih nalepk, enako kot kateri koli drug namizni barvni tiskalnik.

PTCreate™ Pro

Z vključeno programsko opremo PTCreateTM Pro lahko uvozite slike in izrežete različne oblike nalepk z dodajanjem številnih dodatnih orodij, vključno z uvozom različnih datotek, kot so PSD, AI in PDF. Zmogljive funkcije, kot so plastenje, izvoz slik in rezanje konture okoli zapletenih oblik, so del PTCreate Pro. Funkcija samodejnega sledenja in rezanja je še posebej uporabna za tiskanje ali rezanje zapletenih oblik in dizajnov.

Barve in materiali

Za LX610e Pro sta na voljo dve različni vrsti črnil in najrazličnejši materiali za tisk. S črnili na vodni osnovi boste natisnili žive barve, ki so kot nalašč za tisk najboljših nalepk. Z barvami na osnovi pigmenta pa lahko natisnete nalepke nekoliko manj živahnih barv, vendar bodo odporne na vodo in UV svetlobo še dolgo vrsto let. Če ne potrebujete izreza nalepk, zadostuje sestrski model tiskalnika LX600e, ki je cenejša rešitev z vsemi odličnimi lastnostmi kot jih ima LX610e Pro, vendar brez vgrajenega rezalnika oblik.

Druga novost iz Primere pa je tiskalnik Eddie, ki sicer ni namenjen tiskanju etiket, ampak posega v povsem nov segment slaščičarstva, peke in zamrznjenih izdelkov.

EDDIE – tiskalnik za tiskanje direktno na slaščice

Tiskalnik Eddie hitro in enostavno natisne barvne fotografije, logotipe, dizajne ali besedilo neposredno na površino slaščic, kot so piškoti, makroni, lizike in podobno.

Za razliko od drugih tiskalnikov, ki tiskajo na zmrznjene podlage in jih je treba prilepiti na živilski izdelek, Eddie tiska neposredno na živilski izdelek, rezultat pa je veliko bolj profesionalen videz. Odličen rezultat doseže tudi na ukrivljenih in neravnih podlagah.

Za razliko od običajnih tiskalnikov je bil Eddie zasnovan za uporabo v okoljih za predelavo živil in izpolnjuje vse higienske in tudi druge standarde. Ohišje je iz nerjavečega jekla. Enostavne komponente za čiščenje in certificirano barvilo, odobreno s strani FDA in EU pa zagotavljajo, da je Eddie najbolj varen tiskalnik za živila v svojem razredu.

Več o novih tiskalnikih Eddie na spletni strani slava.si.

Vas zanima več iz te teme?
laserski tiskalniki

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

ZABEC.NET

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 50
Zabec.net - del skupine ZGroup Zgroup je integrirana poslovna skupina, ki podjetjem z inovativnimi tehnološkimi rešitvami pomaga dosegati digitalne in infrastrukturne cilje. Združujejo ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60

CAMINCAM d.o.o.

Pohorska cesta 31, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 02 882 92 14
VRHUNSKA PROGRAMSKA OPREMA ZA PROGRAMIRANJE CNC STROJEV, MERILNE OPREME IN ROBOTOV Več kot 30 let izkušenj strokovnjakov v podjetju Camincam, d. o. o., zagotavlja programsko opremo ... Več