Telefonija
03.11.2005 08:04

Deli z drugimi:

Share

Novosti iz srečanja Nokia Mobility Conference 2005


Nokia N92

Na srečanju Nokia Mobility Conference 2005 v Barceloni je Nokia razširila svojo paleto naprednih mobilnih telefonov Nokia Nseries. Novi produkti iz te palete so Nokia N92, prvi mobilnik na svetu z vgrajenim sprejemnikom DVB-H za mobilno televizijo, Nokia N71 in Nokia N80. S predstavljenimi mobilniki lahko uporabniki spremljajo mobilno televizijo, pretakajo glasbo, uporabljajo slikovne funkcije, sprejemajo in pošiljajo elektronsko pošto s priponkami s pomočjo uporabe tehnologij, kot so UMTS, WLAN in Universal Plug and Play (UPnP).

Novi produkti, novosti iz palete Nokia Nseries, sledijo usmeritvam pametnih telefonov Nokia Eseries, ki so namenjeni predvsem poslovnim uporabnikom in jih je Nokia napovedala oktobra letos. Obe paleti mobilnikov, tako Nokia Nseries kot Nokia Eseries, sledita usmeritvam in ciljem Nokie, da v enem samem mobilniku združi najsodobnejše digitalne tehnologije, upravljanje informacij, poslovne aplikacije, mobilno televizijo, glasbo in slikovne rešitve. Jorma Ollila, predsednik uprave in generalni direktor Nokia Corporation, je poudaril, da so ti mobilniki samo srce mobilne konvergence, h kateri stremi Nokia. Dodal je še, da predvideva, da se bo v letu 2006 prodalo okoli 100 milijonov tovrstnih mobilnih naprav, saj digitalna konvergenca širi možnosti operaterjem, uporabnikom, razvijalcem aplikacij in vsem ostalim, ki so kakorkoli povezani z mobilno industrijo.

Nokia N92: jasna slika mobilne televizije
Nokia N92 je prvi mobilni telefon na svetu, ki ima vgrajen sprejemnik DVB-H, ki uporabnikom omogoča živo spremljanje televizijskih programov. Temelji na standardu DVB-H, ki je vodilna tehnologija za sprejem in predvajanje mobilne televizije, in omogoča cenovno ugoden in visoko kvaliteten sprejem televizijskih programov.


Nokia N71

Nokia N71: popolna zabava na enem mestu
Nokia N71 je najnovejši član glasbene družine telefonov Nokia, ki v svoji majhnosti skriva stereo radio in podporo glasbenim in video posnetkom. Nova Nokia podpira tudi nov spletni brskalnik, Nokia Web Browser z možnostjo Mini Map. Ta omogoča pregledovanje spletnih strani s približevanjem in oddaljevanjem, tako da se uporabniki hitro znajdejo na spletnih straneh.

Nokia N80: počutite se kot doma


Nokia N80

Nokia N80, ki je opremljena tehnologijama UMTS in WLAN, je prvi telefon na svetu, ki podpira tehnologijo UPnP. Ta tehnologija omogoča, da je telefon uporaben tudi kot daljinski upravljavec za izmenjavo vsebin med osebnim računalnikom, avdio opremo in televizijo. Fotografije shranjene na telefonu Nokia N80 je mogoče pregledovati na združljivem računalniku ali televizijskem zaslonu, shranjeno glasbo pa je mogoče predvajati na zunanjih glasbenih enotah.

Spletni brskalnik v žepu
Na srečanju Nokia Mobility Conference je Nokia predstavila še nov spletni brskalnik za pametne telefone, ki temeljijo na platformi serije 60. Brskalnik, ki je primeren tako za brskanje po običajnih spletnih straneh kot tudi po spletnih straneh prilagojenih mobilnim vsebinam, je dostopen kot del ponudbe S60 3rd Edition. Nokia je lansirala tudi nov spletni portal opensource.nokia.com, ki je namenjen novim programskim projektom na odprtih standardih.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več