Igre
19.11.2018 06:21
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Xbox brez bralnika optičnih diskov?

Novi Xbox brez bralnika optičnih diskov naj bi bil do 100 evrov cenejši!
Novi Xbox brez bralnika optičnih diskov naj bi bil do 100 evrov cenejši!

Zadnja poročila kažejo, da naj bi podjetje Microsoft novo igralno konzolo Xbox ponudilo v prodajo že tekom naslednjega leta. Inženirji podjetja Microsoft pri razvoju nove igralne konzole dobro napredujejo, kar je pred časom potrdil tudi Phil Spencer, vodja oddelka Xbox Development. Ključna prednost novosti naj bi bila ta, da omogoča igranje konzolnih iger v oblaku. To pomeni, da bomo do iger lahko dostopali veliko hitreje, saj prenos iger in njihovo nameščanje ne bo več potrebno. Te igre bodo lahko igrali tudi tisti, ki ne bodo razpolagali z novo Microsoftovo igralno konzolo ali z zmogljivo strojno opremo. Za igranje iger bomo potrebovali zgolj naprave, povezane z internetom, za dostop do iger pa bomo morali plačevati mesečno naročnino oziroma letno, če se bomo za to odločili.

Ker bodo igre za novo različico igralne konzole Xbox One na voljo preko svetovnega spleta, ne presenečajo spletne govorice, da bo naprodaj posebna različica novosti, ki ne bo razpolagala z bralnikom optičnih diskov. To je tudi razlog, zakaj naj bi bila ta konzola do 100 evrov cenejša v primerjavi z enakim modelom, ki bo še vedno ponujal bralnik za optične zgoščenke. Poleg tega bo kupcu za nameček omogočeno, da mu bodo v prodajalnah fizičnih izvodov iger ob predložitvi medija izročili kodo za prenos digitalne različice. To pomeni, da bo lahko brez težav igral tudi igre, ki jih je pred časom kupil v obliki fizičnih zgoščenk.

Več informacij o novi igralni konzoli Xbox One naj bi bilo znanih v začetku naslednjega leta. Poznavalci so prepričani, da bi novost lahko prodajne police trgovin ugledala že v prvi polovici leta 2019, saj bo v 2020 predstavljena povsem nova generacija priljubljenih igralnih konzol Xbox.


Prijavi napako v članku