Računalništvo, telefonija
13.06.2011 17:01

Deli z drugimi:

Share

Cisco ASR 9000 s hitrostjo delovanja 96 terabajtov na sekundo

Novi sistem Cisco ASR 9000 s hitrostjo delovanja 96 terabajtov na sekundo, v primerjavi s konkurenčnimi tehnologijami za aplikacije IPv6, zagotavlja 36-krat večjo pretočnost vsebin in tudi do 70-odstoten prihranek pri operativnih stroških.
Z novim sistemom Cisco ASR 9000 bodo ponudniki storitev gradili internet naslednje generacije z več vizualnimi, mobilnimi in navideznimi vsebinami.
Z novim sistemom Cisco ASR 9000 bodo ponudniki storitev gradili internet naslednje generacije z več vizualnimi, mobilnimi in navideznimi vsebinami.

Cisco nadaljuje svojo tradicijo inovacij in predstavlja preprost način, s katerim bodo lahko ponudniki storitev gradili internet naslednje generacije z več vizualnimi, mobilnimi in navideznimi vsebinami. Predstavili so bistvene izboljšave v usmerjevalnikih Cisco® ASR 9000 Series Aggregation Services, ki bodo zastavili nove standarde v industriji in občutno povečali zmogljivosti interneta naslednje generacije ter preoblikovali širokopasovno komunikacijo in zabavno industrijo.

Nove funkcije, povečanje zmogljivosti in znižanje stroškov so plod Ciscove inovacije, tehnologije nV (Network Virtualization), ki bo najprej uvedena v sistem Cisco ASR 9000, nato pa bo na voljo še na drugih Ciscovih platformah, ki se bodo razvijale na osnovi omrežij v prihodnosti.

Sistem Cisco ASR 9000 je namenjen obrobnim in združevalnim sektorjem omrežja in dejansko dopolnjuje Cisco CRS-3 Carrier Routing System (CRS), ki je jedro interneta naslednje generacije. Uporabnikom bo zagotavljal nova izjemna doživetja, ponudnikom vsebine pa nove priložnosti za zaslužek ter nove načine sodelovanja na delovnem mestu.

Ključna dejstva:

 • Nov sistem Cisco ASR 9000: Družba Cisco bo serijo Cisco ASR 9000 razširila z novim usmerjevalnikom Cisco ASR 9922 in vmesnikoma visoke gostote 10 G in 100G za robna omrežja ter Cisco ASR 9000v za plast združevanja omrežja. Ta dva dodatka bosta skupaj z usmerjevalnikoma Cisco ASR 9010 in Cisco ASR 9006 omogočila uporabo enega samega sistema za hitro službeno in domačo povezavo, s tem pa nove video in mobilne storitve ter storitve v oblaku.
 • Inovativna tehnologija za virtualizacijo omrežja: Družba Cisco je naznanila novo tehnologijo Cisco nV (virtualizacija omrežja), ki združuje robno omrežje ter plasti združevanja in dostopa v en sam sistem ASR 9000 za naslednjo generacijo interneta, ki bo poenostavila delovanje, povečala zmogljivost omrežja in izboljšala storitve IPv6.
 • Vrhunska zmogljivost omrežja: Nov sistem Cisco ASR 9000, ki ga omogoča tehnologija Cisco nV, ponuja sistemsko zmogljivost, vodilno na tem področju, saj je 36-krat boljša od konkurenčnih izdelkov – podpira 96 terabitov na sekundo, s to količino pa lahko en sam sistem Cisco ASR 9000:
  • V manj kot eni sekundi pretoči videe vseh tekem Super Bowl, svetovnih pokalov in svetovnih pokalov v kriketu.
  • Vsem moškim, ženskam in otrokom v Pekingu, Londonu in Moskvi (~43 milijonov ljudi) naenkrat omogoči ogled filma v visoki ločljivosti (HD).
  • Vsako minuto prenese količino podatkov, kot jih vsebuje 180.000 DVD-jev.
  • S podporo za največ 84.840 vrat Gigabit Ethernet (GE) lahko en sam sistem Cisco ASR 9000 omogoči povezavo Ethernet s hitrostjo 1 gigabit v vseh domovih v Orlandu na Floridi, v okrožju Kowloon v Hongkongu ali v Benetkah v Italiji.
 • Poenostavljeno omrežno delovanje: Nov sistem Cisco ASR 9000 s tehnologijo Cisco nV do 70 odstotkov* zmanjša stroške delovanja (v primerjavi s konkurenčnimi robnimi platformami) in tako omogoči donosnost naložbe v manj kot enem letu. (*Ocena objavljena na naslovu ACG Research *)
  • Takšno poenostavitev in prihranke omogoča možnost »plug-and-play«, funkcija upravljanja storitev, ki uporablja strategijo Cisco Prime za omrežja internetnega protokola prihodnje generacije (IP NGN), stroškovno učinkovite konfiguracije in funkcije za poenostavitev uvajanja. Te zmanjšajo potrebo po dragi nastavitvi na kraju uporabe, podpori in vzdrževanju, pri tem pa omogočajo prihranke v zvezi s strojno in programsko opremo.
  • Ta možnost je na voljo več kot 500 obstoječim strankam Cisco ASR 9000, in sicer z enostavno nadgradnjo.
 • Poenostavitev prehoda na protokol IPv6 in tehnologijo Cisco Videoscape: Družba Cisco razvija svojo strategijo in gradi omrežja naslednje generacije IPv6, ki bodo svetovnim ponudnikom storitev poenostavila načrtovanje, uvedbo in upravljanje storitev. Vgrajeni servisni modul Cisco s tehnologijo nV v tisočih napravah omogoča uvedbo protokola IPv6 z enim dotikom. Tehnologijo Cisco Videoscape podpira vgrajeni servisni modul Cisco za predpomnjenje, pretakanje in nadziranje, s tem pa optimizira in trži video izkušnjo.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem CISCO SYSTEMS
Za več informacij so vam na voljo pri CISCO SYSTEMS
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem CISCO SYSTEMS? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku