Računalništvo, telefonija
25.04.2007 11:21

Deli z drugimi:

Share

Novi širokokotni AOC 210S

Družba AOC International je javnosti predstavila svoj najsodobnejši širokokotni, 22-palčni LCD-monitor, namenjen širokemu krogu uporabnikov. Zaslon s 56-cm diagonalo se seveda še najbolje znajde pri prikazu velike delovne površine, kar bodo znali ceniti predvsem uporabniki zahtevnih grafičnih programov in številnih drugih aplikacij, brez sramu pa si z njim spočijemo oči tudi na filmih in drugih multimedijskih vsebinah.

Podjetje AOC International, delujoče v Berlinu, je drugače podružnica svetovno znanega podjetja TPV Technology Limited, ki je trenutno drugo največje svetovno podjetje za izdelavo računalniških monitorjev, predvsem LCD zaslonov. Trenutno proizvajajo več kot sto različnih CRT in LCD naprav. AOC International trenutno posluje z več kot sedemdesetimi distributerji v več kot dvajset državah, med katerimi je tudi naša. Tako matično podjetje kot tudi podružnica sta si za svoje monitorje v preteklosti prislužili prav lepo število nagrad neodvisnih časopisov.

No, če se vrnemo k lepotcu; kot je razvidno iz slik ima razmerje stranic 16 : 10, kar je kot nalašč za filmofile, na namizje ločljivosti 1.680×1.050 točk pa lahko spravimo malo morje ikon in odprtih oken. AOC 210S se lahko pohvali tudi z odličnim dinamičnim kontrastnim razmerjem, ki po zagotovilih proizvajalca znaša kar 2.500 : 1. Za hitro izrisovanje slik ter njihovo ostrino jamči vgrajena elektronika, ki dosega vsega 5 ms odzivni čas, široki zorni koti (170 stopinj horizontalno ter 160 stopinj vertikalno) pa omogočajo hkraten ogled večim uporabnikom. Novinec je prav tako pisan na kožo uporabnikom, ki si želijo sproščenega in ergonomičnega dela z računalnikom, pa čeprav le-to pogosto traja tudi več ur.

Monitor AOC 210S je v Sloveniji že naprodaj, privoščite pa si ga lahko za vsega 299 evrov.


Prijavi napako v članku