Računalništvo, telefonija
Monitorji
11.01.2023 09:04
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Samsung predstavil nove monitorje Odyssey, ViewFinity in Smart Monitor

Prelomni 145-centimetrski (57-palčni) ukrivljeni zaslon Odyssey Neo G9 z dvojno ločljivostjo UHD utira pot monitorjem v letu 2023 in pozneje.

Družba Samsung Electronics je predstavila nove modele monitorjev, s čimer krepi svojo vodilno vlogo na področju vizualnih zaslonov za uporabnike.

Na sejmu CES 2023 so bile predstavljene novosti v linijah Odyssey, ViewFinity in Smart Monitor, ki zagotavljajo izjemno kakovost slike in vrsto inovativnih funkcij za tiste, ki želijo delati, se igrati in jim kakovosten monitor pomeni veliko.

Samsung s predstavitvijo monitorja Odyssey Neo G9, prvega monitorja na svetu z dvojno ultra visoko ločljivostjo, revolucionarno spreminja kategorijo ultra širokih zaslonov. Ta inovacija je dokaz vodilnega položaja, ki ga ima Samsung v panogi pri zagotavljanju najbolj poglobljene in realistične igralne izkušnje, ki je na voljo na trgu.

“Z monitorjem Odyssey Neo G9 predstavljamo prihodnost igralnih monitorjev, ki z inovativnimi funkcijami in kakovostjo slike na novi ravni omogočajo, da je vsaka igra še bolj realistična.,” je povedal Hoon Chung, izvršni podpredsednik Visual Display Business pri Samsung Electronics. “CES je pravo mesto za predstavitev naših inovacij, ki lahko ne le igralce, temveč tudi grafične oblikovalce ali ljubitelje televizije popeljejo na naslednjo raven izkušnje, hkrati pa zagotavljajo prilagojene možnosti v številnih integriranih pametnih aplikacijah.”

Odyssey Neo G9: prvi igralni monitor z dvojnim UHD na svetu

Gaming monitor Samsung Odyssey Neo G9 (ime modela: G95NC) omogoča igralcem prikaz novih ravni podrobnosti z izjemnim vidnim poljem. Igričarski monitor prvič zagotavlja ločljivost 7680 × 2160 pik in razmerje stranic 32:9 na enem zaslonu.

Njegov ukrivljeni 145-centimetrski (57-palčni) zaslon 1000R uporablja kvantno tehnologijo mini LED s specifikacijo VESA Display HDR 1000, ki zagotavlja vrhunsko sliko v vsakem igralnem okolju, od senc do svetlih prizorov. Matiran zaslon zmanjšuje odboj svetlobe na zaslonu, kar zmanjšuje motnje med najbolj intenzivnimi igralnimi sejami.

Prav tako se ponaša s prvo podporo za DisplayPort 2.1 na svetu, ki prenaša podatke približno dvakrat hitreje kot prej uporabljeni DisplayPort 1.4. Poleg tega novi DP2.1 omogoča industrijski standard Display Stream Compression (DSC) brez izgub, da se podatki prenašajo brez popačenja.

Odyssey Neo G9 podpira tudi frekvenco osveževanja 240 Hz, tako da igralci med hitrim igranjem ne bodo ničesar zamudili.

Odyssey OLED G9: svetlejša bela, globlja črna in skoraj neskončen barvni kontrast

Odyssey OLED G9 (številka modela: G95SC) je najnovejši dodatek k liniji Odyssey z dvojnim 49-palčnim ukrivljenim zaslonom Quad-HD 1800R z razmerjem 32:9. Njegova osvetlitev OLED s tehnologijo kvantnih pik je nadzorovana piko za piko, kar omogoča skoraj neskončno barvno kontrastno razmerje.

Zaslon OLED osvetljuje vsako slikovno točko posebej in ni odvisen od osvetlitve ozadja, kar omogoča dinamično kontrastno razmerje 1.000.000:1, hkrati pa zagotavlja resnično RGB in resnično črno barvo brez barvnih filtrov.

Za nemoteno igranje ima Odyssey OLED G9 tudi odzivni čas 0,1 ms in frekvenco osveževanja 240 Hz, ki odpravljata zaostajanje in preskakovanje.

Odyssey OLED G9 uporablja tudi aplikacije partnerjev, kot so Prime Video, Netflix in YouTube, prek storitve Smart Hub, ki uporabnikom omogoča uživanje v različnih spletnih vsebinah prek internetne povezave, ne da bi za to potrebovali osebni računalnik.

Opremljen je tudi s Samsung Gaming Hubom, celovito platformo za pretakanje iger, ki igralcem omogoča odkrivanje in igranje iger v oblaku od partnerjev, kot sta Xbox in NVIDIA GeForce Now, ne da bi za to potrebovali konzolo ali prenašanje iger.

ViewFinity S9: Pametna kalibracija barv, zasnovana za kreativne strokovnjake

Monitor ViewFinity S9 (številka modela: S90PC) je najnovejši dodatek k liniji monitorjev Samsung. Prvič ima 69-centimetrski (27-palčni zaslon) 5K in je optimiziran za ustvarjalne profesionalce, kot so grafični oblikovalci in fotografi. Njegova ločljivost 5120 x 2880 v kombinaciji s širokim barvnim obsegom 99 % DCI-P3 zagotavlja jasne in resnične podrobnosti, povprečna barvna natančnost Delta E ≦ 2[1] pa omogoča tudi jasno in natančno predstavitev barv, tudi v zapletenih ali niansiranih vizualnih okoljih.

V monitor je vgrajen mehanizem za kalibracijo barv, ki zagotavlja natančne barve in svetlost zaslona ter uporabnikom omogoča, da s pametnimi telefoni prek aplikacije Samsung Smart Calibration prilagodijo ravnovesje beline, gama in barvno ravnovesje RGB za popolno natančnost. Matiran zaslon omejuje odboj svetlobe in bleščanje, da bi čim bolj zmanjšal moteče dejavnike med delom.

Uporabniki lahko z monitorjem prek povezav USB-C in Thunderbolt 4 povežejo fotoaparate in druge naprave ter tako zlahka prenesejo res velike datoteke video posnetkov visoke ločljivosti ali druge velike podatkovne nize iz naprav za shranjevanje v računalnik. Serija ViewFinity S9 je opremljena s kamero 4K SlimFit in podpira nativne videokonference prek aplikacij, kot je Google Meet, ki so vključene v Samsungovo pametno vozlišče.

Smart Monitor M8: združuje produktivnost, zabavo in osebno življenje

Monitor Smart Monitor M8 (številka modela: M80C) ima elegantno in tanko zasnovo, poleg obstoječe 81-centimetrske (32-palčne velikosti) pa je zdaj na voljo tudi v novi 69-centimetrski (27-palčni) velikosti, obe z ločljivostjo 4K. Na voljo je v štirih barvnih različicah, ki omogočajo, da se ta monitor prilega vsakemu prostoru: modra barva dnevne svetlobe, pomladno zelena, rožnata barva sončnega zahoda ali topla bela.

Stojalo z nastavljivo višino in podporo za nagib omogoča uporabnikom najboljši kot. Zaslon se zdaj lahko obrne za 90 stopinj, kar uporabnikom omogoča pregledovanje dolgih dokumentov z manj pomikanja. Izpolnjuje tudi standarde združljivosti za namestitev VESA, kar pomaga prihraniti prostor in ohraniti okolje brez nereda.

Smart Monitor M8 lahko prek vgrajenega vozlišča SmartThings Hub poveže, nadzoruje in upravlja več sto združljivih povezanih naprav, vključno z lučmi, kamerami, zvonci, ključavnicami, termostati in drugimi. Samsung načrtuje, da bo od letošnjega leta dalje širil izbiro naprav in uporabnost s podporo funkcionalnosti Matter in standardov Home Connectivity Alliance.

Funkcija upravljanja z miško je bila dodana številnim nadstandardnim aplikacijam Smart Monitorja, vključno s SmartThings in Smart Hubom, za novo raven priročnega upravljanja brez daljinskega upravljalnika.

Uporabniki lahko s pametnim monitorjem Smart Monitor M8 prek storitve Smart Hub pridobijo takojšen dostop do storitev Prime Video, Netflix, YouTube in drugih nadstandardnih storitev. Prav tako lahko preprosto dostopajo do Samsung Gaming Huba, celovite platforme za pretakanje iger.

Nova funkcija Moje vsebine uporabnikom na prvi pogled ponuja koristne informacije. Ko je monitor v stanju pripravljenosti prek nizkoenergijskega vmesnika Bluetooth zazna registriran pametni telefon, na zaslonu prikaže uporabnikove prilagojene fotografije, urnik in drugo. Monitor se vrne v stanje pripravljenosti, ko se telefon premakne iz dosega.

Vgrajena kamera SlimFit v pametnem monitorju M8 je nadgrajena z ločljivostjo 2K in deluje z aplikacijami za videokonference, kot je Google Meet.

Poleg tega je Smart Monitor M8 zaščiten tudi s sistemom Samsung Knox Vault, ki šifrira osebne podatke ter shranjene datoteke in informacije izolira od glavnega operacijskega sistema naprave, da jih zaščiti pred napadi.

Dostopnost modelov je odvisna od posameznega tržišča.


[1] Delta E je standardna računska metrika, ki korelira človeško vizualno presojo razlik med dvema zaznanima barvama. Barvna natančnost Delta E ≦2 pomeni vrhunsko, natančno reprodukcijo barv, ki doseže boljšo barvno razliko, kot jo zazna oko.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Za več informacij so vam na voljo pri SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10