Računalništvo, telefonija
11.11.2016 10:40

Deli z drugimi:

Share

Novi Samsung Galaxy S8 s kar 6,2 palčnim zaslonom?

Novi Samsung Galaxy S8 ko kljub večjemu zaslonu enako velik kot njegov predhodnik.
Novi Samsung Galaxy S8 ko kljub večjemu zaslonu enako velik kot njegov predhodnik.

Ponosni lastniki pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy S7 že z veliko nestrpnostjo pričakujejo uradno predstavitev njegovega dostojnega naslednika. Tu seveda govorimo o pametnem mobilnem telefonu Galaxy S8, ki bo javnosti prvič razkrit konec februarja na sejmu mobilne telefonije MWC 2017 v Barceloni. Ta naj bi nas prijetno presenetil z nekoliko prenovljenim ohišjem, precej zmogljivejšim digitalnim fotoaparatom in napredno umetno inteligenco.

Kar bo po vsej verjetnosti še večje presenečenje pri pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S8 pa bo velikost zaslona. Na spletu se namreč že govori o tem, da bo novost na voljo v dveh različicah, ki bosta opremljeni s 5,7-palčnim (14,5-centimetrskim) in 6,2-palčnim (15,7-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti. Čeprav bo tu šlo za precej večje zaslone kot pri predhodnem modelu, bo sama velikost pametnega mobilnega telefona ostala enaka. To bo inženirjem podjetja Samsung uspelo doseči z manjšimi robovi.

Poleg večjega zaslona bo novi pametni mobilni telefon Galaxy S8 podjetja Samsung opremljen z nadvse zanimivim procesorjem. Novi procesor družine Exynos naj bi bil namreč kot prvi izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije ter naj bi prinesel 27-odstotno povišanje zmogljivosti, 40-odstotno povišanje energijske učinkovitosti in predvsem manjše segrevanje. Novost naj bi bila opremljena še z bralnikom prstnih odtisov, vgrajenim v zaslon (pod steklo) in dvema fotoaparatoma. Poleg tega naj bi se inženirji podjetja Samsung odpovedali 3,5-milimetrskemu priključku, njegovo vlogo pa naj bi prevzel priključek USB-C, ki bo s tem postal enakovreden Applovemu vmesniku Lightning.


Prijavi napako v članku