Telefoni
23.06.2016 10:21
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Samsung Galaxy S8 naj bi ponujal zaslon v ločljivosti 4K

Samsung splahnel, Apple vzcvetel
Samsung splahnel, Apple vzcvetel

Razvoj pametnih telefonov se je v tem trenutku, v primerjavi s preteklostjo, upočasnil. Proizvajalci večinoma konkurirajo na področju specifikacij in barv ohišja. Zato je sleherna novica, ki naj bi prinesla malo večji premik naprej, dobrodošla in tokrat so na dan pricurljale novosti o novem Samsung Galaxy S8. Pomembno je poudariti, da bo novi model Galaxy S8 najverjetneje na voljo šele v začetku leta 2017. Pričakuje se, da bo Samsung novo generacijo telefonov predstavil na februarskem svetovnem mobilnem kongresu v Barceloni. Veliko časa torej za Samsung, da se pripravi vendar pa se že zdaj razkrivajo informacije o tem kaj novega naj bi Galaxy S8 ponujal.

Prva novica se nanaša na kamero in pri tem naj bi pri Samsungu, tako kot to počnejo že nekateri proizvajalci danes, uporabili kamero z dvema lečama. Informacija ni presenetljiva saj je že dlje časa jasno v katero smer se razvijajo kamere na pametnih telefonih. Za večje presenečenje pa je poskrbela neuradna informacija o novem zaslonu. Slednji naj bi bil v 4K resoluciji. Omenjena informacija se nanaša na ne dolgo nazaj predstavljen 5,5 palčni zaslon v 4K resoluciji, ki ponuja 806 pikslov na inč kar je za slabih 100 odstotkov več kot trenutno ponujajo boljši pametni telefoni na platformi Android.

Na prvi pogled se zdi takšen zaslon povsem nepotreben saj človeško oko skoraj ne loči med 2K in 4K resolucijo na zaslonih v velikostih, ki se uporabljajo pri pametnih telefonih. Vendar pa ima morebiti takšen razvoj tudi poseben pomen. Samsung že dlje časa razvija produkte za virtualno resničnost in v tem pogledu je pametni telefon z visoko resolucijo zaslona še kako pomemben. Iz tega razloga ni presenetljivo, da podjetje stavi na razvoj zaslonov v 4K resoluciji.

S tem bi pri Samsungu tudi ustregli Googlu, ki je na letošnji razvijalski konferenci predstavil zahtevne pogoje za proizvajalce pametnih telefonov. Samo najbolj zmogljivi modeli bodo lahko uporabnikom posredovali aplikacije za virtualno resničnost. Google si na ta način želi izboljšati uporabniško izkušnjo ter izogniti katastrofalnemu stanju na področju platforme Android. Zaradi številnih proizvajalcev pametnih telefonov, ki dodajajo svoje programske opreme, je Android popolna zmešnjava katerega uporabniška izkušnja se razlikuje od proizvajalca do proizvajalca.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku