Računalništvo, telefonija
02.06.2020 12:15

Deli z drugimi:

Share

Novi Samsung Galaxy Book S s precej boljšim procesorjem!

Tudi novi Samsung Galaxy Book S bomo z enim polnjenjem lahko uporabljali več dni zapored.
Tudi novi Samsung Galaxy Book S bomo z enim polnjenjem lahko uporabljali več dni zapored.

Pri podjetju Samsung so nas pred slabim letom dni prijetno presenetili s pripravo posebnega prenosnega računalnika, ki ponuja najboljše razmerje med zmogljivostjo in avtonomijo delovanja. Govorimo o prenosnem računalniku Galaxy Book S. Opremljen je s procesorjem družine Qualcomm Snapdragon 8cx, poganja ga operacijski sistem Microsoft Windows 10 in zagotavlja do 23 ur avtonomije delovanja z enim polnjenjem.

Ker pa procesor Qualcomm Snapdragon 8cx ni kos najzahtevnejšim nalogam, so ga pri podjetju Samsung zamenjali za Intelov procesor Core i5-L16G7 s procesorskimi jedri Lakefiled. Novost za preračunavanje podatkov uporablja pet procesorskih sredic, in sicer eno zmogljivo jedro s kodno oznako Sunny Cove ter štiri šibkejša in energijsko učinkovita jedra Tremont. Osnovna frekvenca novosti znaša 1,4 gigahercev, v pohitrenem načinu delovanja pa lahko doseže frekvenco do 3,0 gigahercev. Procesor Intel Core i5-L16G7 je izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije, grafičnim vsebinam pa je kos grafično jedro Intel Iris Plus Graphics G7.

Prenosni računalnik Samsung Galaxy Book S je za nameček peresno lahek, saj tehta manj kot kilogram, pri čemer za izris slik uporablja na dotik občutljiv zaslon s 33,8-centimetrsko oziroma 13,3-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 z razmerjem stranic 16 proti 9. Preostala strojna oprema obsega še 8 gigabajtov sistemskega pomnilnika ter vgrajeni pogon Solid State kapacitete 256 gigabajtov oziroma 512 gigabajtov (odvisno od različice), pri čemer ga je po potrebi možno razširiti, in sicer s pomočjo pomnilniške kartice microSD (do kapacitete enega terabajta). Kej je novost pasivno hlajena, je pri delovanju povsem tiha.

Napolnjena baterija prenosnega računalnika Samsung Galaxy Book S zagotavlja do 17 ur avtonomije delovanja, kar bo zagotovo zadostilo mnogim uporabnikom. Kupci bodo imeli na voljo dve barvi ohišja, in sicer zlato in sivo, kar se tiče programske opreme pa bodo kupci lahko izbirali med operacijskim sistemom Windows 10 v različici Home ali Pro. Cena na britanskem trgu, kjer se prodaja začne od 12. junija 2020 dalje, pa bo znašala preračunanih 1.113 evrov, kar seveda ni ravno poceni.


Prijavi napako v članku