Računalništvo, telefonija
29.05.2019 09:11

Deli z drugimi:

Share

Novi Redmi K20 Pro vas bo zagotovo pustil brez besed!

Pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi K20 so cenovno precej bolj dostopni od konkurenčnih naprav.
Pametni mobilni telefon Xiaomi Redmi K20 so cenovno precej bolj dostopni od konkurenčnih naprav.

Verjetno je že marsikomu znano, da se relativno poceni izdelki podjetja Xiaomi na področju pametnih mobilnih telefonov lahko brez težav kosajo z izdelki vodilnih podjetij. Pri pripravi najnovejšega pametnega mobilnega telefona Redmi K20 (Pro) pa so se njihovi inženirji še posebej potrudili, saj gre tu po mnenju poznavalcev za odličnega konkurenta telefonu OnePlus 7 (Pro). Novost je namreč dovolj zmogljiva, da se lahko brez težav kosa tudi z najzahtevnejšimi nalogami, hkrati pa je cenovno pričakovano povsem dostopna.

Xiaomi je uporabnikom ponudil na voljo dva modela nove družine pametnih mobilnih telefonov, in sicer Redmi K20 in Redmi K20 Pro. Oba modela imata veliko skupnih lastnosti, vključno z zaslonom AMOLED ločljivosti FHD+ s 16,2-centimetrsko oziroma 6,39-palčno diagonalo, glavni fotoaparat ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, telefotoaprat ločljivosti osem milijonov slikovnih točk in širokokotni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk in baterijo kapacitete 4.000 miliamper ur. Tu najdemo še priključek USB-C ter 3,5-milimetrski vhod za slušalke.

Ker je spletna kamera za zajem sebkov varno spravljena v ohišju naprave, ne preseneča, da je uporabniku na voljo celoten zaslon za prikaz vsebin. Ključna razlika med modeloma Redmi K20 in Redmi K20 Pro se dejansko nahaja v procesorju, saj model Redmi K20 poganja mobilni procesor Qualcomm Snapdrafon 730, model Redmi K20 Pro pa precej zmogljivejši Qualcomm Snapdragon 855. Različica Pro je na voljo v štirih kombinacijah z vgrajenim pomnilnikom kapacitete šest in osem gigabajtov, medtem ko bomo Redmi K20 našli z zgolj dveh različicah, in sicer s pomnilnikom kapacitete zgolj šest gigabajtov.

Čeprav je kapaciteta baterije pri pametnih mobilnih telefonih Redmi K20 in Redmi K20 Pro enaka, se modela razlikujeta glede na vgrajeno tehnologijo. Model K20 Pro ima na voljo precej zmogljivejši polnilni sistem, ki lahko povsem izpraznjeno baterijo napolni do 58 odstotkov v 30 minutah in do 100 odstotkov v 74 minutah. To bo zagotovo pisano na kožo tistim, ki veliko potujejo in nimajo veliko časa za polnjenje njihove mobilne naprave.

Pametna mobilna telefona Xiaomi Redmi K20 in Redmi K20 Pro sta seveda cenovno zelo dostopna. Za model Redmi K20 s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov je treba odšteti zgolj preračunanih 260 evrov, zmogljivejši model s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov pa je vrednoten na preračunanih 273 evrov. Model K20 Pro je pričakovano nekoliko dražji. Vstopni model s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora je vrednosten na preračunanih 322 evrov, model s šestimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti prostora na 335 evrov, modela z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika pa sta vrednotena na preračunanih 362 evrov (128 gigabajtov vgrajenega pomnilnika) in preračunih 389 evrov (256 gigabajtov vgrajenega pomnilnika). Novici bodo na kitajskem trgu in preko spletni prodajalen na voljo že v mesecu juniju.


Prijavi napako v članku