Računalništvo, telefonija
19.12.2017 09:25

Deli z drugimi:

Share

Novi poskusni Chrome z možnostjo privzetega blokiranja zvoka spletnih strani!

Novi Google Chrome bo naredil našo izkušnjo deskanja po spletu še prijetnejšo!
Novi Google Chrome bo naredil našo izkušnjo deskanja po spletu še prijetnejšo!

Za vse, ki je spletni brskalnik Google Chrome prva izbira za deskanje po svetovnem spletu, je postalo že povsem običajno, da so neprestano deležni številnih večjih ali manjših nadgradenj, ki so bodisi varnostni popravki, bodisi popravki za napake v delovanju ali nove funkcionalnosti. To povsem drži tudi za poskusno različico spletnega brskalnika Chrome 64, ki so bo zagotovo prikupila predvsem tistim, ki radi brskajo po spletu, ko so na poti. Programerji podjetja Google so namreč uvedli novosti, ki poskrbi, da spletni brskalnik samodejno izključi zvok videoposnetkov na spletnih straneh, ki se zaženejo samodejno.

Nova možnost spletnega brskalnika Google Chrome bo po mnenju poznavalcev zelo uporabna, saj je na spletu iz dneva v dan več spletnih strani, ki samodejno začnejo predvajati zvok ob samodejnem zagonu videoposnetka. To zna biti precej nerodno predvsem v primeru, ko smo v službi, na avtobusu ali pa na kašnem drugem javnem mestu. Z uporabo spletnega brskalnika Google Chrome 64 temu ne bo več tako, saj bo moral uporabnik zvok vključiti ročno in sicer na desni strani od naslovne vrstice.

Poskusna različica spletnega brskalnika Google Chrome prinaša še druge pomembne novosti. Med njimi najdemo učinkovitejše blokiranje izkočnih oken in boljšo zaščito pred samodejnim preusmerjanjem uporabnikov na druge spletne strani. Uporabniki operacijskega sistema Windows 10 pa so bili deležni še podpore za tehnologijo HDR (High Dynamic Range), ki pripomore k boljši kakovosti prikaza videoposnetkov. Ta namreč v zelo temnih in zelo svetlih območjih slike omogoča prikaz večjega števila podrobnosti, kar bodo znali ceniti vsi, ki spletni brskalnik uporabljajo za predvajanje videa.

Novi poskusni spletni brskalnik Google Chrome 64 je že na voljo za prenos na spletni strani bit.ly/Chrome-Browser-Beta, končna različica pa bo na voljo kmalu. V primeru težav pri namestitvi ali uporabi novega Chroma pa se po pomoč in nasvete lahko zatečete na Forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku