Računalništvo, telefonija
12.07.2011 16:30

Deli z drugimi:

Share

Novi Nikonov objektiv AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8 G – že po naravi radoveden

Nikon je danes predstavil nov, 40-mm makro objektiv formata DX (AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8 G), ki omogoča bližinske makro posnetke, na katerih zabeleži tudi najmanjše detajle v razmerju reprodukcije 1:1. Ljubitelji bližnjih posnetkov bodo s tem objektivom zanesljivo zadovoljni, saj ga zaradi njegove vsestranskosti lahko uporabljajo tudi za druge namene, in sicer kot portretni objektiv in objektiv za slabe svetlobne pogoje.
Novi Nikonov objektiv AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8 G – že po naravi radoveden
Novi Nikonov objektiv AF-S DX Micro NIKKOR 40 mm f/2,8 G – že po naravi radoveden

40-mm objektiv formata DX je najnovejši član Nikonove zbirke objektivov Micro NIKKOR, ki ima kot slike enakovreden goriščnici 60-mm pri FX formatu v DSLR fotoaparatih. Ker je njegova najmanjša razdalja izostritve 0,163 m (od goriščne ravnine) in razmerje reprodukcije 1:1, je odličen za fotografiranje od blizu. Zaslonka f/2.8 omogoča prijetno zamegljeno ozadje in poudari motiv na sliki, zagotavlja pa tudi fotografiranje pri šibki svetlobi.

Za dobre bližnje posnetke, na primer žuželk ali cvetnih prašnikov, je zelo pomembna natančnost. Nov objektiv, ki je kompakten in preprost za uporabo, je opremljen z Nikonovim SWM pogon za ostrenje (Silent Wave Motor). Ta s svojim tihim in hitrim delovanjem pripomore, da med fotografiranjem ne zmotite motiva, kar je zelo pomembno pri fotografiranju žuželk.

V načinu samodejnega ostrenja M/A lahko ročno ostrite tudi takrat, kadar je vklopljeno samodejno ostrenje. Ker omenjeni objektiv omogoča reprodukcijo tudi najmanjših podrobnosti, fotografu približa svet vzorcev, tekstur in detajlov. Ljubitelji fotografije bodo z njim lahko posneli izvrstne makrofotografije, s katerimi se bodo enakovredno kosali tudi posnetki portretov in splošni fotografski motivi.

Priporočena prodajna cena objektiva znaša 279 evrov, v naših trgovinah pa bo na voljo od 25. avgusta 2011.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Za več informacij so vam na voljo pri NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

"Bohinjsko drevo" po natanko desetih letih spet v soju (fotografskih) žarometov

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NIKON GmbH - Podporna pisarna Slovenija? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku