Telefoni
03.07.2013 11:05

Deli z drugimi:

Share

Novi mobilnik Sony z aparatom ločljivosti 20 milijonov točk!

Ker vse več uporabnikov za fotografiranje uporablja kar pametni mobilni telefon, bo podjetje Sony kmalu ponudilo v prodajo mobilnik, ki bo opremljen z nadvse kakovostnim digitalnim fotoaparatom. Slednji naj bi bil opremljen s tipalom CMOS ločljivosti 20 milijonov točk in objektivom Carl Zeiss.
Fotografski mobilnik Sony Honami se bo zlahka postavil po robu celo kompaktnim digitalnim fotoaparatom višjega cenovnega razreda.
Fotografski mobilnik Sony Honami se bo zlahka postavil po robu celo kompaktnim digitalnim fotoaparatom višjega cenovnega razreda.

Podjetje Sony naj bi kmalu ponudilo v prodajo nov pametni mobilni telefon, ki naj bi dokončno uničil trg kompaktnih digitalnih fotoaparatov. Mobilnik z razvojno oznako Honami naj bi bil namreč opremljen s »čistokrvnim« tipalom CMOS ločljivosti 20 milijonov slikovnih točk in vrhunskim objektivom Carl Zeiss. Na spletu se šušlja, da naj bi bila kakovost njegovih fotografij primerljiva celo s kompaktnimi digitalnimi fotoaparati višjega cenovnega razreda.

Pametni mobilni telefon Sony Honami bo pisan na kožo tudi zahtevnejšim uporabnikom, saj naj bi bil opremljen z nadvse zmogljivo strojno opremo. Za prikazovanje slik bo namreč na voljo kakovostni zaslon s 5 palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 1.0920 x 1.080 slikovnih točk, medtem ko bo preračunavanju podatkov kos zmogljivi 4-jedrni procesor Snapdragon 800 frekvence 2,3-gigahercev v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov. Za večurno brezskrbno uporabo novosti pa bo poskrbela baterija zmogljivosti med 2.700 in 3.000 miliamper ur.

Podjetje Sony naj bi fotografski pametni mobilni telefon Honami javnosti prvič predstavilo konec poletja oziroma najkasneje v prvi polovici septembra. Novost bo prodajne police trgovin po vsej verjetnosti ugledala še pred koncem jeseni.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku