Računalništvo, telefonija
01.07.2020 06:25
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi iPhone 12 celo brez polnilca?

Novi Apple iPhone 12 naj bi bil naprodaj tako brez polnilca kot brez slušalk.
Novi Apple iPhone 12 naj bi bil naprodaj tako brez polnilca kot brez slušalk.

Trenutno se na svetovnem spletu veliko govori o prihajajočem pametnem mobilnem telefonu iPhone 12, ki naj bi bil javnosti predstavljen oktobra letos. Nedavno je na splet zašla novica, da naj bi podjetje Apple iz kompeta odstranilo ušesne slušalke, saj so te enostavno postale že predrage, da bi jih lahko kupcem ponudilo brezplačno. Poleg tega bo podjetje Apple s to potezo lahko tržilo osnovno različico novega pametnega mobilnega telefona iPhone po precej “dostopnejši” ceni. Za vstopno različico vstopnega modela iPhone 12 bo namreč v Združenih državah Amerike treba odšteti zgolj preračunanih 598 evrov.

Pred kratkim pa se je na svetovnem spletu pojavila tudi govorica, da naj bi podjetje Apple iz kompleta poleg slušalk odstranilo celo polnilec, saj bo novi iPhone 12 opremljen s klasičnim vmesnikom USB-C. To dejansko pomeni, da bo polnilnik USB-C zmogljivosti 20 vatov treba kupiti posebej. Poleg tega naj bi podjejte Apple iz proizvodnih linij umaknilo obstoječe polnilnike tako zmogljivosti 5 vatov kot 18 vatov. S tem bo podjetje Apple postalo nekoliko bolj prijazno do okolja, saj je vmesnik USB-C postal že stalnica.

Na srečo pa bo pametni mobilni telefon Apple iPhone 12 precej zmogljivejši v primerjavi z njegovim predhodnikom. Ta naj bi bil namreč opremljen z novim mobilnim procesorjem Apple A14 Bionic, štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti, 256 gigabajti in 512 gigabajti prostora. Če gre verjeti najnovejšim govoricam, bo novi iPhone 12 na voljo v kar štirih različicah, in sicer 13,7-centimetrski (5,4-palčni) zaslon za model iPhone 12, 15,5-centimetrski (6,1-palčni) zaslon za model iPhone 12 Pro, 15,5-centimetrski (6,1-palčni) zaslon za model iPhone 12 Max in 17-centimetrski (6,7-palčni) zaslon za model iPhone 12 Pro Max.

Zajem slik pri pametnih mobilnih telefonih iPhone 12 bo zaupan slikovnim tipalom ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, ki naj bi bile kakovostnejše v primerjavi z obstoječimi. Različici Pro bosta pričakovano opremljeni z večjim številom fotoaparatov. Računalniški gigant bo dodal tudi tridimenzionalno kamero, ki bo zagotavljala uporabo tehnologije Augmented Reality (AR). Tu seveda ne smemo spregledati podpore za hitra in zanesljiva brezžična omrežja Wi-Fi 802.11ay.


Prijavi napako v članku