Telefoni
06.05.2019 06:34
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Google Pixel že za 355 evrov?

Nova pametna mobilna telefona Google Pixel naj bi bila cenovno precej bolj dostopna.
Nova pametna mobilna telefona Google Pixel naj bi bila cenovno precej bolj dostopna.

Prodaja pametnega mobilnega telefona Google Pixel 3 je vse prej kot dobra, saj povpraševanja po novicu praktično ni več. Zaradi tega podjetje Google s pospešenim tempom razvija njegovega naslednika, ki bosta na trgu naprodaj pod oznakama Pixel 3a in Pixel 3a XL. Tu bo šlo za cenovno precej bolj dostopna mobilnika, ki naj bi se kosala tudi z nekoliko zmogljivejšimi napravami, predvsem pa naj bi izstopala na področju zajema digitalnih fotografij, kar naj bi v nakup prepričalo tudi nekoliko zahtevnejše uporabnike.

Večji model Pixel 3a XL naj bi bil opremljen z zaslonom s 15,2-centimetrsko oziroma 6-palčno diagonalo, ločljivostjo 2.160 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic 18 proti 9, medtem ko bo manjši model Pixel 3a razpolagal z zaslonom s 14,2-centimetrsko oziroma 5,6-palčno diagonalo, ločljivostjo 2.220 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic 18,5 proti 9. Novinca bosta torej kot nalašč tudi za predvajanje večpredstavnostnih vsebin in za igre. Tako pametni mobilni telefon Pixel 3a kot Pixel 3a XL bosta razpolagala s 4 gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, kot pričakovano pa bo nameščen nespremenjen mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie. Manjši model Pixel 3a bo za preračunavanje podatkov uporabljal procesor Snapdragon 670 podjetja Qualcomm, medtem ko bomo pri večjem modelu našli procesor Snapdragon 710. Oba modela bosta razpolagala z aktivnimi robovi Active Edge, kar pomeni, da se bodo odzvali na pritisk in bodo sprožili digitalnega asistenta Google Assistant.

Pametna mobilna telefona Pixel 3a in Pixel 3a XL naj bi imela celo podporo za elektronsko telefonsko kartico eSIM in dodatno varnostno čipovlje Titan M, za zajem fotografij in videoposnetkov pa bo na voljo zgolj en fotoaparat, saj bo šlo tu vendarle za cenejša telefona, a ta naj bi ponuja zajem nadvse kakovostnih nepozabnih trenutkov. Za cenejši in manjši Pixel 3a naj bi bilo treba v prosti prodaji v Združenih državah Amerike odšteti okoli preračunanih 355 evrov, kar je precej manj, kot se je doslej domnevalo. Večji model Pixel 3a XL pa bo preračunanih 70 evrov dražji, kar pomeni, da bomo zanj morali odšteti le preračunanih 425 evrov.


Prijavi napako v članku