Tablični računalniki
15.06.2013 06:26
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nexus 7 z izjemnim zaslonom, procesorjem in ceno

Google naj bi že julija tako v ZDA kot Evropi ponudil v prodajo drugo generacijo tabličnega računalnika Nexus 7, ki bo opremljen z visokoločljivim zaslonom in zmogljivim procesorjem. Za nakup vstopne različice novosti naj bi bilo onkraj luže potrebno odšteti okoli 170 evrov, v Evropi pa okoli 230 evrov.
Druga generacija tablice Google Nexus 7 bo opremljena celo s hitro mobilno povezavo 4G/LTE.
Druga generacija tablice Google Nexus 7 bo opremljena celo s hitro mobilno povezavo 4G/LTE.

Podjetje Google bo v mesecu juliju ponudilo v prodajo drugo generacijo tabličnega računalnika Nexus 7, ki bo opremljen z visokoločljivim zaslonom in zmogljivim procesorjem ter bo na voljo po izjemno ugodni ceni. Novost naj bi ponujala precej boljšo uporabniško izkušnjo od zdajšnjega modela, saj naj bi bila opremljena s 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 1.920 x 1.200 slikovnih točk in razmerjem stranic 16:10. Novi tablici Google Nexus 7 bo le stežka zmanjkalo moči, saj bo razpolagala z zmogljivim 4-jedrnim procesorjem Snapdragon S4 Pro podjetja Qualcomm. Ker je novinec nadvse varčen z električno energijo, bo avtonomija novosti za četrtino daljša od zdajšnjega modela.

Na vgrajenem pomnilniku druge generacije tabličnega računalnika Google Nexus 7 s 16 oziroma 32 gigabajti prostora (brez reže za pomnilniške kartice) bo po vsej verjetnosti nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.3 Jelly Bean. Ta naj bi uporabnikom prinesel novi grafični vmesnik za zajem fotografij in video posnetkov, izboljšave na področju predvajanja večpredstavnostnih vsebin, sistem za enostavnejše nameščanje posodobitev operacijskega sistema in prenovljen sistem za upravljanje z električno energijo. Novost bo seveda bogatejša še za kopico varnostnih popravkov in izboljšane prednameščene programske opreme.

Če prav naj bi bilo za nakup druge generacije tabličnega računalnika Google Nexus 7 potrebno odšteti okoli 15 odstotkov več kot za zdajšnji model, bo njegova maloprodajna cena v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami še vedno nadvse ugodna. Trgovci onkraj luže se bodo namreč od vstopne različice novosti pripravljeni ločiti za okoli preračunanih 170 evrov, v Evropi pa bomo zanjo morali odšteti okoli 230 evrov.


Prijavi napako v članku