Tablični računalniki
12.09.2013 06:20

Deli z drugimi:

Share

Novi Google Nexus 7 še s povezavo 4G/LTE

Podjetje Google je najavilo skorajšnjo razpoložljivost 32-gigabajtnega tabličnega računalnika Nexus 7 2, ki je opremljen s podporo za hitra mobilna omrežja 4G/LTE. Novost je seveda pisana na kožo predvsem tistim uporabnikom, ki želijo dostopati do vseh podatkov in spletnih storitev tudi takrat, ko so na poti.
Tablični računalnik Google Nexus 7 je bogatejši za podporo hitremu mobilnemu omrežju 4G/LTE.
Tablični računalnik Google Nexus 7 je bogatejši za podporo hitremu mobilnemu omrežju 4G/LTE.

Programerji podjetja Google so konec avgusta za tablični računalnik Nexus 7 2 pripravili posodobitev, ki odpravlja težave povezane z uporabo večjega števila prstov na dotik občutljivem zaslonu in navidezno tipkovnico. Da bi računalniški gigant popravil relativno slab začetni vtis, je v prodajo ponudil novo različico tablice, ki je opremljena s hitro mobilno povezavo 4G/LTE. Novost je seveda pisana na kožo predvsem tistim uporabnikom, ki želijo dostopati do vseh podatkov in spletnih storitev tudi takrat, ko so na poti. Omrežje 4G/LTE namreč omogoča izjemno visoke prenosne hitrosti, ki teoretično segajo do 100 Mb/s v smeri proti uporabniku in do 50 Mb/s v smeri od uporabnika.

S podporo za hitro mobilno omrežje 4G/LTE je zaenkrat opremljen le tablični računalnik Google Nexus 7 2 z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 32 gigabajtov. Novost je trenutno naprodaj le preko spretnega portala Google Play, zanjo pa je potrebno odšteti preračunanih 265 evrov. Novost naj bi bila proti koncu leta na voljo tudi drugod po svetu, vključno s Slovenijo. Maloprodajna cena tabličnega računalnika Google Nexus 7 2 s podporo za hitro mobilno omrežje 4G/LTE naj bi se v Evropi gibala okoli 350 evrov.


Prijavi napako v članku