Računalništvo, telefonija
10.12.2017 12:10

Deli z drugimi:

Share

Novi Google Chrome vas bo zagotovo navdušil!

Novi Chrome prinaša nekaj manjših a pomembnih izboljšav.
Novi Chrome prinaša nekaj manjših a pomembnih izboljšav.

Če je spletni brskalnik Google Chrome vaša prva izbira za deskanje po spletu, ste verjetno opazili, da je neprestano deležen številnih večjih ali manjših nadgradenj, ki so bodisi varnostni popravki, bodisi popravki za napake v delovanju ali nove funkcionalnosti. Tudi pri najnovejši različici Chrome 63 ni nič drugače, tokrat pa so uporabniki bili deležni večje varnosti.

Spletni brskalnik Chrome 63 prinaša varnostno možnost imenovano »izolacija spletne strani«, ki prinaša večje omejitve pri izvajanju procesor in števila medsebojno povezanih strani. To bo končnega uporabnika bolje obvarovalo pred spletnimi napadi, žal pa se bo to poznalo na količini porabljenega pomnilnika. Količina pomnilnika se lahko v najslabšem primeru poveča med 15 odstotki in 20 odstotki, kar pa zagotovo ne bodo opazili tisti, ki imajo na voljo dovolj pomnilnika.

Če še nimate nameščenega spletnega brskalnika Google Chrome, novo različico najprej prenesite s klikom na spletno povezavo http://bit.ly/Chr-ome in ga nato z zgolj nekaj kliki namestite. Novost je na voljo za uporabnike operacijskih sistemov Windows, Linux in Mac OS X, prav tako pa je že prevedena v slovenski jezik. Lastniki Googlovega brskalnika pa lahko opravite posodobitev tako, da kliknete na »reže« (desno zgoraj) in izberete »O Google Chrome«. Posodobitev se bo začela samodejno, po uspešni namestitvi pa bo treba Googlov brskalnik le še ponovno zagnati.


Prijavi napako v članku