Računalništvo, telefonija
29.10.2016 07:40

Deli z drugimi:

Share

Novi Google Allo vas bo nedvomno takoj prevzel!

Program za neposredno sporočanje Google Allo se zagotovo splača preizkusiti!
Program za neposredno sporočanje Google Allo se zagotovo splača preizkusiti!

Podjetje Google je konec letošnjega septembra uporabnikom storitev mobilne telefonije v uporabo ponudilo nadvse zanimivo storitev, imenovano Allo. Gre za storitev, ki ponuja skupinske pogovore, namerno pa so programerji izpustili možnost, da uporabniki za komunikacijo uporabljajo bodisi avdio bodisi video pogovore, saj ima Google za ta namen mobilni program Duo. Ker je program Google Allo takoj obnorel uporabnike mobilnih naprav, so pri podjetju Google sprejeli odločitev, da ga izboljšajo in mu dodajo cel kup novih možnosti.

Mobilna aplikacija Google Allo 2.0 sedaj omogoča neposredno odgovarjanje na sporočila, in sicer preko nove možnosti Quick Reply. To pomeni, da bo za odgovor na sporočilo zadoščal le klik nanj in ne bo več potrebno dopirati celotne aplikacije. Poleg tega je sedaj zagotovljena podpora za mobilno platformo Android Wear, s tem pa je omogočeno neposredno odgovarjanje na prejeta sporočila kar preko pametne ročne ure. Pri tem seveda ne gre spregledati možnost uporabe animacij GIF ter polno združljivost s storitvijo Direct Share za hitro in enostavno deljenje vsebin s prijatelji in znanci.

Posodobitev mobilne aplikacije Google Allo 2.0 naj bi vse uporabnike »dosegla« v naslednjih nekaj tednih. Če pa bi želeli novost preizkusiti takoj, si lahko prenesete aplikacijo v formatu APK in jo namestite na vaši mobilni napravi Android. Datoteka je na voljo za prenos na spletni povezavi bit.ly/Google-Allo-2. V primeru težav ali vprašanj z uporabo novega mobilnega orodja za neposredno sporočanje računalniškega giganta vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku