Računalništvo, telefonija
02.07.2019 06:16

Deli z drugimi:

Share

Novi Firefox za Android bo nekaj posebnega!

Novi mobilni Mozilla Firfox lahko poganjamo na napravah s sistemom Android 5.0 ali novejšim.
Novi mobilni Mozilla Firfox lahko poganjamo na napravah s sistemom Android 5.0 ali novejšim.

Ko brskate po spletu na svojem pametnem mobilnem telefonu ali tabličnem računalniku Android, po vsej verjetnosti uporabljate mobilni spletni brskalnik Google Chrome. Ta namreč ponuja predvsem hitrejše brskanje po spletu za manj zmogljive naprave, saj pri delovanju porabi zelo malo procesorske moči in sistemskega pomnilnika. Ker pa mobilni spletni brskalnik Firefox za Android konkurenčnemu brskalniku Chrome ne more do živega, je organizacija Mozilla pričela z razvojem povsem novega mobilnega brskalnika Firefox za Android, ki bo kot stabilna različica na voljo letos jeseni.

Novi Firefox Preview je uporabnikom mobilnih naprav Android sicer že na voljo na spletnem portalu Google Play, ta pa še ni povsem primeren za vsakdanjo uporabo, saj je še vedno poln programskih napak. Kljub temu je novost pri delovanju izjemno hitra, saj temelji na osnovi pogona GeckoView. Glede na prva preizkušanja zmogljivosti, naj bi bil novi mobilni brskalnik podjetja Mozilla za do dvakrat hitrejši od prejšnje različice Firefoxa za mobilni operacijski sistem Android.

Novi mobilni Firefox poleg večje zmogljivosti prinaša tudi nekoliko drugačen uporabniški vmesnik. Domači zaslon je minimalistično oblikovan in navigacijska vrstica se nahaja na dnu zaslona, kar olajšuje delo z brskalnikom. Poleg tega je tu privzeto vključena zaščita uporabnikov pred sledenjem s strani spletnih strani. Nova poskusna različico mobilnega spletnega brskalnika Firefox Preview je na voljo za prenos na spletni povezavi http://bit.ly/2LsAWkM.


Prijavi napako v članku