Računalništvo, telefonija
22.04.2017 11:23

Deli z drugimi:

Share

Novi Firefox ponuja hitrejše deskanje z manj težavami!

Novi spletni brskalnik Firefox vas bo zagotovo takoj navdušil.
Novi spletni brskalnik Firefox vas bo zagotovo takoj navdušil.

Pred kratkim smo poročali o tem, da je nedavno opravljena raziskava s strani analitskega podjetja NetMarketShare pokazala, da tretje mesto med spletnimi brskalniki trenutno zasega spletni brskalnik Mozilla Firefox (http://bit.ly/NetMarketShare-Firefox). Nanj je namreč v mesecu marcu prisegalo zgolj 11,79 odstotkov spletnih uporabnikov širom sveta. Zaradi tega je organizacija Mozilla ponudila v prenos novo različico spletnega brskalnika Firefox, ki je precej boljša od predhodne in se lahko brez težav postavi ob bok vodilnemu brskalniku Google Chrome.

Največja novost spletnega brskalnika Mozilla Firefox 53 je pogon Quantum Compositor, ki za prikazovanje grafičnih vsebin uporablja grafično kartico namesto procesorja. Zato ne preseneča, da bodo uporabniki z novostjo opazili do 10 odstotkov manj »sesutji«, hkrati pa bo nalaganje spletnih strani občutno hitrejše kot sedaj. Pogon Quantum Compositor bo lahko uporabljalo do 70 odstotkov uporabnikov spletnega brskalnika Firefox, in sicer na računalnikih z operacijskimi sistemi Windows 10, Windows 8 in Windows 7, ki razpolagajo z grafičnimi karticami Intel, AMD ali Nvidia.

Med večjimi novostmi spletnega brskalnika Firefox 53 najdemo še dva grafična vmesnika, in sicer Compact Light in Compact Dark. To pomeni, da lahko novi Firefox prilagodimo delu bodisi podnevi bodisi ponoči. Pri tem velja še omeniti, da je organizacija Mozilla prenovila še mobilno različico brskalnika Firefox za Android. Tu je bil poenostavljen prehod med odprtimi zavihki, povsem prenovljeno pa je tudi okno, ki se prikaže, ko zavihek zaheva dostop do spletne kamere ali mikrofona. Tako Firefox za osebne računalnike kot mobilne naprave je že na voljo za prenos.


Prijavi napako v članku