Telefoni
03.03.2018 07:46

Deli z drugimi:

Share

Novi Android se bo brez težav kosal z Applovim sistemom iOS. Preverite zakaj!

Novi Android naj bi se glede na funkcionalnosti lahko že povsem kosal s konkurenčnim sistemom iOS!
Novi Android naj bi se glede na funkcionalnosti lahko že povsem kosal s konkurenčnim sistemom iOS!

Na svetovnem spletu se vse bolj govori o novem mobilnem operacijskem sistemu Android, ki naj bi ga podjetje Google najavilo še pred letošnjo pomladjo. Tu seveda govorimo o sistemu Android 9 P, ki bo sprva namenjen le zaprtemu krogu preizkuševalcev. Novost bo sprva opremljena le z nekaj manjšimi izboljšavami, najpomembnejše novosti pa bodo uporabnikom na voljo v posodobitvah.

Novi Android naj bi nudil boljšo podporo nenavadnim oblikam mobilnih naprav in telefonom z upogibljivim zaslonom. Pomemben del Android P naj bi bila tudi podpora drugim razvijalcem, da v svoje mobilne aplikacije opremljajo z navideznim asistentom podjetja Google in sicer z možnostjo lažje intergracije. Kot vse kaže bo v novi Android vgrajena tudi privzeta podpora za sisteme, ki so namenjeni prepoznavanju uporabnika s pomočjo bralnika očesne mrežnice. Ali bo ta možnost na voljo, pa bo odvisno izključno od proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov.

Novi mobilni operacijski sistem Android 9.0 P bo podjetje Google po vsej verjetnosti uradno predstavilo šele v okviru lastne konference Google I/O 18, ki se bo odvijala med 8. in 10. majem letos. Končna različica novosti naj bi bila nared jeseni, če pa je vaš telefon na trgu prisoten že leto ali pa ste ga kupili pred dvema letoma, je malo verjetno, da boste prejeli posodobitev na Android 9.0 P.


Prijavi napako v članku