Računalništvo, telefonija
05.10.2018 09:25
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novi Amazon Fire Stick vas bo pustil brez besed

Novi Amazon Fire Stick 4K je za kar 80 odstotkov hitrejši v primerjavi s predhodnikom.
Novi Amazon Fire Stick 4K je za kar 80 odstotkov hitrejši v primerjavi s predhodnikom.

Podjetje Amazon je napovedalo pričetek prodaje prenovljenega večpredstavnostnega ključka Fire Stick 4K, ki v primerjavi s konkurenčnimi izdelki ponuja veliko, saj uporabniku prinaša dostop do bogatega izbora glasbe, filmov, videoposnetkov, iger in še mnogo več. Poleg tega novincu vsaj zlahka ne bo zmanjkalo moči, saj so ga inženirji tokrat opremili s štirijedrnim procesorjem frekvence 1,7 gigahercev, ki je kos tudi najzahtevnejšim opravilom. Pri podjetju Amazon zagotavljajo, da je novi Fire Stick celo za 80 odstotkov hitrejši v primerjavi s predhodnikom, predvsem v navezi s pretakanjem in nalaganjem večpredstavnostne vsebine.

K boljši pretočnosti večpredstavnostnih vsebin pripomore tudi nov sistem anten in podpora brezžičnemu standardu Wi-Fi 802.11ac. Zato ne preseneča, da je novost zmožna predvajati video vsebine 4K ter ponuja podporo za zvok Dolby Vision in zaslonsko tehnologijo HDR (High Dynamic Range). Ta uporabnikom mobilnih naprav prinaša bolj kakovostni prikaz videoposnetkov, saj ta na zelo temnih in na zelo svetlih območjih slike omogoča prikaz večjega števila podrobnosti. S tem bo gledanje videoposnetkov in igranje iger postalo še bolj prijetno. Inženirji podjetja Amazon so izboljšali tudi digitalno asistentko Alexa Voice, saj ta sedaj podpira upravljanje s tipkami priročnega daljinca kar z uporabo zvoka, kot je na primer vklop in izklop.

Novi večpredstavnostni ključek Amazon Fire Stick 4K bo v Združenih državah Amerike na prodaj od 31. oktobra dalje, zanj pa bo treba odšteti okoli preračunanih 44 evrov. Daljinski upravljalec Alexa Voice Remote bo mogoče kupiti ločeno, njegova maloprodajna cena pa bo postavljena na okoli preračunanih 26 evrov.


Prijavi napako v članku