Računalništvo, telefonija
02.09.2014 17:51

Deli z drugimi:

Share

Nove rešitve za pameten dom

Inovativni izdelki in rešitve vse bolj uresničujejo sanje o pametnem domu.
Nove rešitve za pameten dom
Nove rešitve za pameten dom

Samsung je danes napovedal razširitev svojega portfelja pametnega doma Smart Home, ki ga bo predstavila na sejmu IFA v Berlinu med 5. in 10. septembrom. Novi izdelki in storitve bodo izboljšali varnost doma, izrabo energije, nadzor naprav z lokacijskimi informacijami in glasovnimi ukazi ter premaknili dom prihodnosti bližje sedanjosti.


Samsungove varnostne rešitve zaščitijo dom s povezavo digitalnih ključavnic in IP-kamer z mobilnimi napravami, s katerimi nadziramo, kdo sme vstopiti v naš dom. Na primer, če se digitalna ključavnica odklene v času lastnikove odsotnosti, ta prejeme opozorilo na svoj pametni telefon. Nato lahko zažene funkcijo Home View, s katero si s pomočjo IP-kamer ogleda, kaj se doma dogaja.

Veliko strank skrbi poraba energije. Samsungove rešitve omogočajo nadzor nad porabo energije gospodinjskih naprav in preračunajo predviden strošek porabe. Nato lahko nastavimo mejne stroške za posamezne naprave, uporabnik pa prejme sporočilo, ko posamezna naprava preseže dovoljeno mejo porabe.

Storitev upravljanja naprav z ugotavljanjem lokacije uporabnika omogoča preprost avtomatiziran nadzor nad napravami od daleč. Na primer, ko se uporabnik bliža domu, se lahko prižgejo luči in klimatska naprava, da nas doma pričaka prijetno bivalno okolje.

Zadnja novost je namenjena preprostejšemu nadzoru nad napravami. Svoj robotski sesalnik, klimatsko napravo ali pametne LED-luči lahko vklopimo od koderkoli s funkcijo S Voice, ki je že nameščena na nosljivih napravah Gear in pametnih telefonih družine Galaxy. Samsung bo v prihodnosti razširil združljivost svojih storitev Smart Home tudi na druge proizvajalce.


Samsung je pionir na področju razvoja sistema povezanih naprav v domu. S podjetjem Intel je julija 2014 odprl konzorcij Open Interconnect Consortium, v katerem bodo združena podjetja zagotavljala prihodnje standarde povezljivosti. Samsung bo proti koncu leta predstavil tudi programski razvojni paket Smart Home SDK, s katerim bodo partnerske družbe razvijale naprave v ekosistemu Samsung Smart Home.

Samsung je pred kratkim tudi prevzel podjetje SmartThings, ki je ustvarilo vodilno odprto platformo za Smart Home. SmartThings bo še naprej razvijalo resnično odprt ekosistem za digitalno povezan dom, več podrobnosti pa bo znanih na Samsungovi konferenci za razvijalce, ki bo v San Franciscu od 11. do 13. novembra.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več
Zlati partner

ADVANT d.o.o.

Cesta na Brdo 119a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 470 00 00
Podjetje ADVANT d.o.o. je z vami že od leta 1998. Naše osnovno poslanstvo je biti vodilni graditelj informacijsko komunikacijske infrastrukture. Aktivnosti, ki jih povezujemo ... Več

STUDIO DTS

Avčinova ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 300 53 55
Veliko ljudi podcenjuje vlogo grafičnega oblikovanja pri rasti podjetja in prepoznavnosti blagovne znamke. Podjetje stežka preživi brez ustrezne komunikacije. Na tak ali drugačen ... Več
Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več