Računalništvo, telefonija
02.09.2008 10:37
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova tipkovnica Logitech Illuminated

Logitech je danes predstavil tri nove tipkovnice, in sicer: tipkovnico Logitech Illuminated, ki nudi optimizirano osvetljevanje iz ozadja, sistem tipk Logitech PerfectStroke in Logitechov doslej najtanjši dizajn. Poleg tega je danes prikazal tudi tipkovnico za prenosne računalnike Logitech diNovo, oblikovano za vse, ki uporabljajo miško za prenosnike za večje udobje pri delu, in potrebujejo tipkovnico za dovršitev sistema, medtem ko brezžično računalniško namizje Logitech Cordless Desktop S520 nudi komplet tipkovnice ter miške, kompatibilen s številnimi raznolikimi računalniškimi konfiguracijami.

Tipkovnica Logitech Illuminated omogoča enostavno tipkanje tudi v temi. Da bi optimiziral obstoječo tehnologijo osvetljevanja iz ozadja, je Logitech združil svetleče elemente z mikrolečami, večplastni postopek poslikave in lasersko jedkanje ter tako ustvaril osvetlitev iz ozadja, ki je svetlejša, bolj ostra in omogoča enostavnejše branje. Vsakokrat, ko tipkate e-pošto ali klepetate s prijateljem prek interneta, oddaja prilagodljiva svetilka iz ozadja zadostno količino svetlobe.
S prosojnim okvirjem in zelo tankim profilom (od podnožja do okvira le 9,3 mm) prispeva tipkovnica Logitech Illuminated nekaj elegance vsaki pisalni mizi. Da bi ustrezno uravnotežila obliko in funkcionalnost, nudi tipkovnica celoten nabor tipk (vključno s številčnico), na dotik mehek počivalnik za dlan in celo vrstico funkcijskih (F) tipk, kot tudi tipke za upravljanje z multimedijskimi vsebinami in za nastavitev glasnosti, kar omogoča neposredno upravljanje z vašimi zabavnimi vsebinami.

Sistem tipk PerfectStroke

Tipkovnica Logitech Illuminated in tipkovnica za prenosnike Logitech diNovo vključujeta sistem tipk Logitech PerfectStroke, s pomočjo katerega je izkustvo tipkanja udobno, tekoče in tiho. Sistem tipk PerfectStroke je oblikovan tako, da je pri pritisku prsta na tipko sam potisk daljši – 3,2 mm v primerjavi z 2,2 mm – kot pri običajnih, posebej za prenosnike oblikovanih tipkovnicah. Posledično je razdalja, ki jo morajo vaši prsti prepotovati, da bi aktivirali tipke, optimizirana za vaše udobje. Mikro-škarje porazdelijo moč enakomerno po vsej površini tipk, četudi pritisnete na sam rob tipke, občutite pritisk na tipko na enak način kot ponavadi.

Tipkovnica za prenosnike Logitech diNovo

Medtem ko so prenosni računalniki postali med uporabniki glavna izbira med različnimi platformami, morajo le-ti pogosto sklepati kompromise na račun udobja in funkcionalnosti v zameno za večjo priročnost in prenosljivost. Logitech je oblikoval paleto perifernih naprav, vključno z miškami za prenosnike in linijo stojal za prenosnike Alto, ki maksimizirajo prednosti in minimizirajo tehnične probleme, značilne za prenosnike. Prva Logitechova, posebej za prenosne računalnike oblikovana tipkovnica diNovo nudi celoten nabor tipk, vključno s številčnico in sistemom tipk PerfectStroke z optimiziranim delovanjem tipk. Če uporabljate tipkovnico za prenosnike diNovo hkrati s stojalom za prenosnike Logitech Alto Connect oz. s stojalom Logitech Alto Express, lahko svojo računalniško konfiguracijo spremenite v udobno okolje za delo in igro, ter se hkrati zaščitite pred toploto, ki jo oddaja prenosnik.

Impresivno tanka (od podnožja do vrha tipk le 22,1 mm) tipkovnica za prenosnike, zasnovana na prepoznavni Logitech liniji tipkovnic diNovo, ima črno obrobo in aluminijast počivalnik za dlan, ki se lepo sklada s katerimkoli prenosnim računalnikom.

Ker uporabljate prenosne računalnike pogostokrat v delovnih okoljih, prenasičenih z brezžičnimi napravami, uporablja Logitech brezžično tehnologijo s frekvenco 2,4 GHz, ki občutno zmanjša motnje, ter učinkovito odpravlja kakršnekoli zakasnitve in izpade. In zaradi optimiziranega sistema za upravljanje napajanja zagotavlja Logitechova izpopolnjena brezžična tehnologija impresivno 3-letno delovanje baterije v tipkovnici.

Brezžično računalniško namizje Logitech Cordless Desktop S520

S črnimi in sivimi barvnimi odtenki, zaobljenimi robovi in rahlo zavitim počivalnikom za dlan ter ravnimi linijami celotne razporeditve se sodobna, pa kljub temu kompaktna tipkovnica S520 lepo dopolnjuje s številnimi računalniki. Poleg tega zagotavlja visoko zmogljiva brezžična laserska miška izjemno natančno delovanje in tekoče sledenje v primerjavi z optično miško.

Nov Logitechov komplet tipkovnice in miške zagotavlja do osem mesecev delovanja baterije v miški in 15 mesecev delovanja baterije v tipkovnici. S pomočjo enopoteznega dostopa do programske opreme Word in Excel ter do vašega internetnega brskalnika lahko nemudoma zaženete vaše priljubljene aplikacije. Štiri dodatne programirljive F-tipke omogočajo, da glede na svoje potrebe prilagodite svojo tipkovnico, celovit nabor kontrolnih tipk za upravljanje z multimedijskimi aplikacijami in za nastavitev glasnosti pa zagotavlja enostavno upravljanje z multimedijskimi vsebinami, s fotografijami in z glasbo.

Cena in dostopnost na trgu

Tipkovnica Logitech Illuminated bo v ZDA in v Evropi na voljo predvidoma v oktobru po priporočeni maloprodajni ceni 79,99 evrov, medtem ko bo tipkovnica za prenosnike Logitech diNovo na voljo po vsem svetu predvidoma v oktobru, po maloprodajni ceni 89,99 evrov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več