Digitalizacija
27.05.2021 06:00
Posodobljeno 4 meseci nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Začenja se nov val inovacij v poslovnem svetu

Programska oprema, rešitve in aplikacije, ki nam olajšajo delo, so danes za podjetja prej nuja kot možnost izbire. Tako optimiziramo poslovanje in svoj čas, vse naredimo hitreje in bolje.

Če procese spremljajo umetna inteligenca, napredna analitika in big data, smo na dobri poti k uspešnemu poslovanju prihodnosti. Digitalna transformacija prinaša vrsto prednosti pred konkurenco, možnosti in rešitve, na katere pred leti še pomislili nismo. Za prilagoditev dinamičnim poslovnim načelom, podjetja zdaj sprejemajo nove metodologije. V sodobnem svetu prevladuje tehnologija, kar pomeni, da morajo vodilni poiskati novejše načine za povezovanje strank in zaposlenih.

Pomembni dosežki modernih poslovnih rešitev vključujejo tudi sposobnost posameznikov, da učinkovito posredujejo informacije pomembnim strankam. Podjetja so odprla vrata zaposlenim, da ostanejo produktivni tudi izven svojih pisarn. Inteligentne poslovne rešitve motivirajo zaposlene, da se osredotočijo na pomembne naloge, kar istočasno spodbuja rast podjetja.

Programi, ki jih potrebuje vsak računalnik

Ko prvič končno zaženete svoj novi osebni računalnik, namestite operacijski sistem in zamenjate kakršno koli nastavitev v BIOS sistemu, na primer RAM hitrost (novejši pomnilniki DDR4 privzeto delujejo na 2133 MHz), se boste morda vprašali, kaj je naslednji korak. Velika verjetnost je, da to ni vaš prvi računalnik in imate v glavi že pripravljen seznam programov, na katere ste navajeni in preizkušeno delujejo. Če ste vešči upravljanja z računalnikom, potem se držite svojega seznama, saj vam več kot očitno ustreza.

Seveda si ne želite takoj okupirati novega računalnika z vsemi aplikacijami, ki jih najdemo na svetovnem spletu. Navsezadnje se želimo izogniti t. i. »bloatware« navlaki, ki upočasnjuje sisteme. Kako se izogniti upočasnitvi vašega sistema, ste lahko prebrali v prejšnji številki revije v članku z naslovom 7 korakov, ki bodo izboljšali delovanje računalnika. Svež sistem je eden od razlogov za sestavo ali nakup novega računalnika, ki je na začetku kot nepopisan list. Čaka na vas, da ga opremite z znanjem in podatki.

Kljub temu, da ni priporočljivo takoj nasičiti ves prostor novega SSD diska, je treba razmisliti o nekaterih »obveznih« programih, ki izboljšajo varnost, potek dela in igralno izkušnjo. Zanimivo je, da je izbira programske opreme lahko prav tako zapletena kot izbiranje strojne opreme. Obstaja ne le veliko izbire, ampak tudi veliko oglaševalske navlake, ki preži na manj tehnično podkovane.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • 1. junij: dan, ko Google Foto ne bo več brezplačen
  • Modularni telefoni še niso rekli zadnje
  • Električni avtomobili z izmenljivimi baterijami

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:

LinkedIn

Twitter

Facebook

Instagram

Naročite se na revijo Računalniške novice TUKAJ.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Normstudio, MEGLENOV NORM, k.d.

Škrilje 77, 1292 Ig, Tel: 064 11 22 91
Se še spomnite časov videorekorderjev in VHS kaset? Zagotovo se spomnite mučnih trenutkov, ko ste trepetali med navijanjem kaset in upali, da so spomini ostali nepokvarjeni. Prav ... Več

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35