Računalništvo, telefonija
09.07.2020 06:00
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Poskrbite za varnost, tatovi vseh vrst ne poznajo dopusta

Ob veliki količini informacij, povezanih z razširjanjem in nevarnostmi okužbe s koronavirusom, se veliko ljudi odloči, da zaradi potencialne nevarnosti ne odide na načrtovano pot v tujino. Kljub temu se večina dopustu preprosto ne bo odpovedala. To pa je tudi priložnost za tatove vseh vrst.
Nova številka revije: Poskrbite za varnost, tatovi vseh vrst ne poznajo dopusta
Nova številka revije: Poskrbite za varnost, tatovi vseh vrst ne poznajo dopusta

Nepremičnine in premičnine, ki samevajo, so lahka tarča, zato jih treba zaščititi. Prav tako je treba poskrbeti za varnost predmetov, ki jih vzamete s seboj na dopust. Tudi med brskanjem po spletu, pri uporabi spletne banke in podobnih storitev, pozornost vsekakor ne bo odveč.

Kot že omenjeno v uvodu, vlomilci in tatovi v poletnem času na žalost niso na dopustu, ampak so še posebej aktivni. Nepremičnine in premičnine, ki samevajo, moramo zaščititi, preden bo prepozno, in sicer z različnimi elektronskimi pripomočki in napravami.

Kako varnostno kopirati fotografije iz telefona v oblak?

Večina nas ima svoj Googlov račun. Z njim lahko fotografije, posnete s pametnim telefonom, enostavno shranjujemo v oblak.

Kakršno koli varnostno shranjevanje fotografij je pametna poteza. Na več medijih, kot jih imate, manjša je verjetnost, da jih boste »izgubili«. Googlova storitev Google Foto (ang. Google Photos) je ena boljših rešitev za shranjevanje spominov v oblak. Postopek je preprost, fotografije pa lahko shranjujete iz svojega telefona, tablice ali računalnika. Uporabniki najpogosteje fotografije na Google Foto shranjujejo iz pametnega telefona, saj največ fotografij posnamejo prav z njim.

Varnostno shranjevanje fotografij v storitev v oblaku, kot je Google Foto, ima številne prednosti. Za razliko od shranjevanja na trdi disk, je pri shranjevanju v oblak tveganje za mehanske okvare manjše. Zmogljivost skladiščenja je ogromna (v Google Foto do 30 TB). Do vseh shranjenih fotografij lahko dostopate kjer koli in kadar koli s skoraj katero koli napravo, ki je povezana v splet. Želene fotografije boste lahko kasneje našli s pomočjo pametnega iskalnika v aplikaciji. Ponuja tudi brezplačno hrambo neomejenega števila fotografij, kjer bo kakovost shranjenih fotografij nekoliko slabša, a vaše oko bo to opazilo le stežka. Za uporabo in pregledovanje Google Foto ne potrebujete nujno Android ali Google naprave.

Storitev preverjeno deluje odlično, težave imate lahko le z zaupanjem shranjevanja svojih osebnih fotografij v oblak. Če se tega strahu znebite, jih nikoli več ne boste iskali na več napravah, do njih pa boste lahko dostopali kadar koli.

Smo v izbirnem postopku za novo službo varni pred predsodki umetne inteligence?

Številni delodajalci že posegajo po tehnološko naprednih sistemih za izbiro kandidatov za delo, ti sistemi pa za pohitritev izbirnega postopka kandidatov uporabljajo umetno inteligenco.

Uporabljajo chatbote, orodja za pregledovanje življenjepisov, motivacijskih pisem in drugih dokumentov, spletne ocene, spletne igre in video intervjuje za avtomatizacijo različnih faz izbirnega postopka ter javno dostopne podatke kandidatov. Delodajalci proces izbire kandidatov avtomatizirajo zaradi različnih razlogov, od pohitritve postopka, stroškovne optimizacije izbirnega postopka do večje kvalitete in raznolikosti kandidatov, pridobivanja in merjenja sposobnosti kandidatov izven tradicionalnih okvirjev (izobrazba, izkušnje, priporočila) itd. Piše odvetnica Mina Kržišnik, LL.M., ustanoviteljica Odvetniške pisarne Kržišnik ter podjetja za pravno in tehnološko svetovanje IURICORN d.o.o.

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Ali novi brskalnik Edge že prekaša Chrome?
  • Rešitev, s katero bi se lahko prenehali dotikati obraza
  • Motorola Razr kmalu tudi s povezavo 5G?

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku