Računalništvo, telefonija
13.02.2020 06:00
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova številka revije: Na trgu tiskalnikov je vedno pestro

Nova številka revije: Na trgu tiskalnikov je vedno pestro
Nova številka revije: Na trgu tiskalnikov je vedno pestro

Tiskarne se spreminjajo. Tako v načinu izvajanja dejavnosti kot tudi v ponovnem predrugačenju svojih storitev in prilagajanju trgu, zato je na tem področju še kako pestro.

Tiskanje je dandanes s pomočjo novih tiskarskih tehnik in bolj dovršenih tiskalnikov postalo center ne-spletnih marketinških aktivnosti. Je tudi vedno bolj strokovna dejavnost, ki zahteva veliko raznovrstnih spretnosti. Po drugi strani pa so tiskalniki za domačo rabo postali bolj enostavni za uporabo, večopravilni in relativno poceni.

Katere funkcije pa so dejansko nujne? Odvisno za kaj boste tiskalnik dejansko uporabljali. Za nezahtevne uporabnike je dovolj lokalni tiskalnik brez mrežne povezave, zahtevnejši uporabniki pa bodo zagotovo potrebovali brezžično povezavo v lokalno omrežje z naprednimi možnostmi, kot je na primer pošiljanje elektronske pošte. Zaradi tega je pomembno, da se pred nakupom tiskalnika vprašamo, zakaj ga bomo dejansko potrebovali, saj nadgradnje funkcionalnosti po nakupu pogosto niso možne.

3 zanimive aplikacije za omejevanje uporabe pametnih telefonov

Kako bi spodbudili ljudi k zmernejši uporabi pametnih telefonov in podobnih naprav? Tovrstne dejavnosti so del zaveze podjetja Google k izboljšanju digitalnega počutja.

Nedavno je Google predstavil t.i. Family Link, možnost za starševski nadzor. Ponudili so številne aplikacije za pregled in upravljanje prisotnosti na pametnem telefonu ter t.i. Focus Mode, funkcijo za zaustavljanje tistih aplikacij, za katere menite, da motijo vašo zbranost.

Svojo zavezo zdaj izpopolnjujejo s tremi novostmi, od katerih zagotovo najbolj izstopa papirna ovojnica, v katero fizično vstavite telefon in ga tako spremenite v (le) preprosto napravo za klicanje. Nas pa so najbolj navdušili Mehurčki (Activity Bubbles) …

Več vsebine lahko preverite v sveži izdaji revije Računalniške novice, ki je že na voljo v vaši najljubši prodajalni časopisov in revij.

V tokratni številki revije Računalniške novice ne spreglejte tudi:

  • Se lahko okužimo s koronavirusom preko AliExpressa?
  • S čim bo Huawei nadomestil navigacijo Google Maps?
  • Poco X2: šest kamer in dostopna cena

Sledite nam tudi na družbenih omrežjih:


Prijavi napako v članku