Računalništvo, telefonija
10.01.2017 09:27

Deli z drugimi:

Share

Nova prenosnika Samsung Chromebook s polnim dostopom do portala Google Play

Prenosna računalnika Samsung Chromebook Plus in Chromebook Pro predstavljata odlično alternativo prenosnikom Windows!
Prenosna računalnika Samsung Chromebook Plus in Chromebook Pro predstavljata odlično alternativo prenosnikom Windows!

Da so prenosni računalniki Chromebook z Googlovim mobilnim operacijskim sistemom Chrome OS med uporabniki zelo priljubljeni, ni potrebno pretirano poudarjati. Pri podjetju Samsung pa so z novima prenosnima računalnikoma družine Chromebook poskrbeli, da bodo ti računalniki postali še bolj zaželeni med uporabniki. Prenosna računalnika Chromebook Plus in Chromebook Pro sta namreč v polni meri združljiva s prav vsemi mobilnimi aplikacijami, ki so na voljo na spletnem portalu Google Play. Novinca sta namreč nastala v sodelovanju s podjetjem Google, združljivost s spletnim portalom Google Play pa zagotavlja boljšo prilagodljivost in vsestransko uporabo.

Prenosnika Samsung Chromebook Plus in Chromebook Pro navdušujeta tudi s tankim in aluminijastim ohišjem, pri čemer lahko zaslon zasukamo za do 360 stopinj in ju s tem prelevimo v vsestransko uporabna tablična računalnika. Novinca sta primerna tudi za najzahtevnejša opravila, saj sta opremljena z 31,2-centimetrskim (12,3-palčnim) na dotik občutljivim zaslonom ločljivosti 2.400 × 1.600 slikovnih točk, piko na i pa daje še dodatno elektronsko pisalo za skiciranje in pisanje po zaslonu. Natančno pisalo in mobilne aplikacije na spletnem portalu Google Play pa omogočajo tako hitro sprotno beleženje zapiskov kot tudi skiciranje raznovrstnih prototipov ali pa zgolj za zabavo.

Nadvse zanimiva prenosna računalnika Samsung Chromebook Plus in Chromebook Pro bomo brez težav prenašali naokrog, saj v debelino merita le 13 milimetrov in tehtata dober kilogram. Prenosni računalnik Samsung Chromebook Plus je primeren za nekoliko »manj zahtevne«, saj so ga inženirji opremili s štirijedrnim procesorjem ARM, medtem ko zmogljivejši za preračunavanje podatkov uporablja Intelov procesor M3 frekvence do 2,2 gigahercev. Oba prenosnika podjetja Samsung sta opremljena še s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 32 GB vgrajenega pomnilnika z možnostjo razširitve s pomnilniško kartico MicroSD. Napolnjena baterija naj bi ponujala do osem ur avtonomije delovanja.

Podjetje Samsung bo najprej ponudilo v prodajo prenosni računalnik Chromebook Plus, in sicer februarja, v Združenih državah Amerike pa bo zanj potrebno odšteti okoli preračunanih 430 evrov. Model Chromebook Pro za zahtevnejše uporabnike bo na voljo spomladi, njegova maloprodajna cena pa vsaj zaenkrat še ni določena.


Prijavi napako v članku