Strojna oprema
26.10.2007 08:25
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova Philipsova linija okolju prijaznih LCD-zaslonov

Philipsovo linija LCD-zaslonov je bogatejša za 6 modelov. Med novinci se poleg dveh klasičnih 19-palčnih zaslonov nahajajo tudi štirje širokozaslonski modeli v velikostih od 19 do 22 palcev. Vsi Philipsovi novinci nosijo oznako “okolju prijazno”, kar pomeni, da so izdelani brez uporabe svinca.

Nove Philipsove zaslone odlikuje hiter odzivni čas, ki prinaša večje udobje uporabe in boljšo uporabniško izkušnjo. Hiter odzivni čas zaslona je pomemben predvsem pri predvajanju DVD-filmov, igranju iger ali ob uporabi drugih programov, ki vsebujejo hitre menjave prizorov in veliko gibanja. Pri prikazovanju akcijskih vsebin ali hitro premikajočih se dogodkov na LCD-zaslonu, ki ima daljši odzivni čas, lahko uporabnik zazna ta počasen odziv zaslona kot neprijeten. K boljši uporabi zaslonov in realnemu prikazovanju vsebin pripomore tudi standard sRGB, ki zagotavlja pravilno prikazovanje barv na zaslonih. Philipsovi novi LCD-zasloni pa so poleg tega tudi praktični za uporabo. Zahvaljujoč kompaktni zasnovi so vse funkcije upravljanja, vključno z napajalnikom, vgrajene v monitor. Uporabnik ima tako na delovni mizi na voljo več prostora, prav tako pa ne prihaja do prepletanja različnih žic in posebnega napajalnika.

Model 220AW8FS ima vgrajene tudi kakovostne zvočnike, kar zagotavlja ob uporabi glasbenih, internetnih in večpredstavnostnih računalniških aplikacij pristno stereo doživetje. Zaslon se od drugih modelov razlikuje tudi po avtorsko zaščitenem varovalnem sistemu High-Bandwidth Digital Content Protection (HDCP), ki je zapisan na DVI-konektor, s čimer preprečuje kopiranje avtorsko zaščitenih vsebin. Pri predvajanju preveri vhodni signal in na podlagi tega dovoli predvajanje samo avtorsko legalnih vsebin.

Podjetje Philips namenja posebno skrb varovanju okolja in nudenju kakovostnih, t. i. zelenih izdelkov. Tudi novi LCD-zasloni so izdelani v skladu s to okoljevarstveno pobudo. Zasloni nosijo oznako “okolju prijazno”, kar pomeni, da so zasnovani in izdelani brez uporabe svinca ter da ustrezajo strogim standardom Evropske unije glede uporabe nevarnih in strupenih materialov. Poleg omenjene oznake izpolnjujejo zasloni tudi številne druge stroge kriterije s področja ergonomije, emisij toplogrednih plinov, ekologije in porabe energije. Tako izpolnjujejo stroge zahteve četrte generacije kakovostnega in okoljevarstvenega standarda TCO’03 Displays.

Philipsova klasična modela 190S8FS in 190S8FB sta zaradi edinstvene rešitve SmartManage primerna predvsem za uporabo v podjetjih. Tehnologija omogoča oddaljeno upravljanje zaslonov, povezanih v mrežo, kar olajša delo sistemskemu administratorju v podjetju. Tako mu ni treba biti fizično prisoten pri podpori uporabnikom, povezovanju monitorjev in nudenju tehnične podpore, kar omogoča tako prihranke časa kot denarja. Predstavljene širokozaslonske rešitve Philipsa – modeli 190SW8FS, 200VW8FB, 220VW8FB, 220AW8FS in 220EW8FB – omogočajo za razliko od klasičnih modelov prikaz dodatnega horizontalnega področja. Uporabniki so lahko tako veliko bolj ustvarjalni in storilni, saj jim je omogočeno delo v dveh celostranskih aplikacijah hkrati.

Novi LCD-zasloni so na voljo v črni ali srebrni barvi. Poleg klasičnih modelov 190S8FS in 190S8FB, velikih 19 palcev, prihajajo še v naslednjih velikostih: 190SW8FS v velikosti 19,1 palca, modela 200VW8FB in 220AW8FS v velikosti 20,1 palca, 220VW8FB ter 220EW8FB pa v velikosti 21,6 palca.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

ISKRATEL d.o.o.

Ljubljanska cesta 24a, 4000 Kranj, Tel: 04 207 20 00
Vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno preobrazbo Z več kot 70 leti izkušenj je podjetje Iskratel vodilni evropski ponudnik komunikacijskih rešitev za digitalno ... Več