Programska oprema
07.11.2007 14:20

Deli z drugimi:

Share

Nova Norton AntiVirus 2008 in Norton Internet Security 2008

Symantec, 4. največji proizvajalec programske opreme na svetu, je predstavil novi različici izdelkov za domačo rabo; Norton Internet Security 2008 in Norton Antivirus 2008. Norton je vodilna varnostna rešitev v panogi, ki je zdaj še izboljšana in zagotavlja uporabnikom osebnih računalnikov celovito zaščito pred novimi grožnjami varnosti v internetu, kot tudi pred grožnjami, ki jih lahko pričakujemo v prihodnosti, pravijo pri Symantecu. Izdelka varujeta računalnike pred prikritimi napadi, pri katerih so uporabljeni prenosi, ki se zgodijo mimogrede. Norton Internet Security 2008 ima novo funkcijo Norton Identity Safe, ki varuje osebne podatke in identiteto uporabnikov, medtem ko ti kupujejo v internetnih trgovinah, uporabljajo storitve e-banke ali brskajo po internetu. Obe novi različici izdelkov sta optimizirani in zdaj strežeta z boljšimi zmogljivostmi. Izboljšana je tudi tehnična pomoč, izdelka pa delujeta še bolj neopazno in zahtevata manj posredovanj uporabnikov. Z izdelki v družini Norton 2008 uporabniki tako dobijo zmogljive rešitve, ki učinkovito varujejo njihove računalnike ter osebne podatke in identiteto pred novimi grožnjami, ki prežijo na spletu, ustrezne zaščite pa je deležno tudi njihovo brezžično domače omrežje.

“Izdelki v različici Norton 2008 prinašajo pomembne nove varnostne tehnologije, ki zaustavljajo grožnje varnosti še preden se te naselijo v sistemih in tam pustijo svoj odtis. Izdelki poleg tega tudi izboljšujejo zmogljivosti računalnika. Uporabniška izkušnja pri delu z računalnikom in uporabi interneta je tako boljša, kot kdajkoli prej,” je povedala Janice Chaffin, predsednica skupine, zadolžena za izdelke za končne uporabnike pri družbi Symantec. “Norton Internet Security 2008 in Norton AntiVirus 2008 z varnostnimi orodji naslednje generacije in boljšimi zmogljivostmi pomagata izpolniti pričakovanja uporabnikov Symantecovih rešitev in jim zagotoviti varnost v povezanem svetu.”

Novosti, ki jih prinašajo izdelki v različici Norton 2008:

Zaščita brskalnika

Zaščita pred prenosi iz interneta, ki se zgodijo mimogrede, ter drugimi novimi in neznanimi grožnjami varnosti, ki izkoriščajo ranljiva mesta v brskalniku Internet Explorer. Revolucionarna zaščita pred napadi aktivno varuje računalnik pred napadi z uporabo kode ActiveX, JavaScript ali VBScript, ki so usmerjene posebej na brskalnike.

Funkcija Norton Identity Safe
Ta funkcija varuje osebne podatke in identiteto, medtem ko uporabniki kupujejo v spletnih trgovinah, upravljajo svoje račune preko e-bank in brskajo po internetu. Uporabniki lahko sami določijo, katere podatke želijo posredovati spletnim mestom, nova funkcija pa tudi varno shrani osebne podatke ter samodejno vnaša podatke in gesla v spletne obrazce. Gesla in drugi zaupni podatki so shranjeni v šifrirani obliki, funkcija pa jih samodejno pridobi, ko uporabnik to zahteva. Uporabnik tako prihrani čas, gesla pa so varno shranjena, tako da jih ne morejo ukrasti niti programi, ki zapisujejo pritiske na tipke. Omenjena funkcija je na voljo samo v izdelku Norton Internet Security 2008.

Podpora za izdelek, za katero je potreben samo klik z miško

Možnosti za podporo so zdaj enako priročno dostopne, kot so bile dostopne v izdelku Norton 360. gre za povsem nov pristop, ki podpira samodejno odpravljanje pogostih težav, kot so težave s povezavo, licencami in aktivacijo izdelka. Na voljo je tudi neposreden dostop do tehnične podpore po telefonu, brezplačno po e-pošti ali s klepetom v živo. Vse to je na voljo znotraj glavnega uporabniškega vmesnika.

Posebna funkcija za domača omrežja
Funkcija preslika povezane naprave in tako omogoči pregled nad napravami v lokalnem omrežju. Tako je zdaj mogoče preverjati splošno stanje varnosti tudi za druge računalnike z nameščenim izdelkom Norton Internet Security ali AntiVirus 2008. A to še ni vse; funkcija, ki je na voljo v izdelku Norton Internet Security 2008, preveri stanje varnosti brezžičnega omrežja, opozori uporabnike, če se nameravajo povezati z brezžičnim omrežjem, ki ni varno, in ponuja strokovne nasvete o tem, kako naj uporabniki ustrezno prilagodijo nastavitve za omrežje. Uporabniki tako izvedo tudi, kako naj nastavijo brezžični usmerjevalnik, da bo omrežje varno, in se poučijo o varnosti domačih omrežij.

Zmogljivost

Nove različice izdelkov temeljijo na izboljšavah zmogljivosti, ki so jih prinesli že izdelki družine Norton 2007. Zdaj je Sympantec merila za zmogljivosti postavil še višje in z novimi različicami Norton 2008 dosegel pomembne izboljšave na ključnih področjih. Tako so uporabniški vmesnik v različici Norton 2008 v primerjavi z lanskoletno odziva 22 odstotkov hitreje, hitro pregledovanje pa je dokončano 39 odstotkov hitreje. Rezultati primerjave z devetimi konkurenčnimi podjetji kažejo, da je Norton Internet Security 2008 zmagovalec na petih ključnih področjih, ko gre za zmogljivosti. Zažene se za 20 odstotkov hitreje, porabi 69 odstotkov manj pomnilnika, za 12 odstotkov hitreje dokonča temeljito pregledovanje, za 31 odstotkov hitreje prenaša stvari iz interneta, medtem ko se uporabniški vmesnik odslej odziva za 54 odstotkov hitreje od primerljivih produktov, obljublja Symantec.

Obe novi različici izdelkov vključujeta zmogljivo tehnologijo SONAR, ki temelji na zaznavanju delovanja in varuje računalnike pred zlonamerno kodo še preden so izdelani in na voljo običajni opisi za odkrivanje virusov in vohunskih programov. V izdelku Norton Internet Security 2008 tehnologija SONAR zažene temeljito pregledovanje vsakokrat, ko katera od aplikacij poskuša komunicirati z zunanjim svetom. Osebni podatki so tako še dodatno zaščiteni, saj se s tem izboljša učinkovitost požarnega zidu, ko gre za neznane grožnje. Številne nove funkcije in novosti dopolnjujejo raven varnosti, ki jo že zdaj zagotavlja izdelek Norton Internet Security. Tukaj velja omeniti najboljšo zaščito pred korenskimi kompleti v tem razredu in tehnologije prestrezanja groženj Threat Interceptor, ki varuje računalnike pred grožnjami, usmerjenimi na ranljiva mesta. Tehnologije prestrezanja groženj vključujejo zaščito brskalnika, preprečevanje vdorov in splošno zaustavljanje poskusov izkoriščanja ranljivih mest. Norton Internet Security vključuje vso funkcionalnost izdelka Norton AntiVirus, ki velja za najboljšo rešitev za zaščito pred virusi. Da gre za zanesljiv izdelek, potrjuje tudi 33 zaporednih priznanj Virus Bulletin 100.

Za podporo izdelkov Norton AntiVirus 2008 in Norton Internet Security 2008 skrbi skupina Symantec Security Response, ki jo sestavljajo strokovnjaki za vdore, inženirji za varnost, lovci na viruse in tehniki za podporo. Vsi ti strokovnjaki delajo skupaj, da bi zagotovili ustrezno podporo tako za poslovne kot tudi za domače uporabnike. Symantec Security Response zagotavlja podporo po načelu 24 ur na dan, 7 dni na teden, saj le tako lahko varuje uporabnike pred najnovejšimi in najbolj dovršenimi grožnjami varnosti v internetu.

Norton AntiVirus 2008 in Norton Internet Security 2008 sta zasnovana za uporabo z operacijskim sistemom Windows XP (SP2) in Windows Vista. Kot dodatna možnost je uporabnikom na voljo paket Norton Add-on Pack, ki vključuje zaščito pred neželeno pošto in možnosti za starševski nadzor. Paket je na voljo uporabnikom z veljavno licenco za Norton Internet Security 2007 in 2008 ter Norton 360. Uporabniki lahko paket prenesejo s spletnega mesta http://www.symantec.com/norton/downloads/index.jsp

Novi različici izdelkov Norton AntiVirus 2008 in Norton Internet Security 2008 sta že na voljo v Symantecovi spletni trgovini www.symantecstore.com, kmalu pa ju boste lahko našli tudi na policah trgovin. Priporočena prodajna cena za Norton AntiVirus 2008 je 40 evrov, katerega licenca traja eno leto. Priporočena cena Norton Internet Security 2008 znaša okoli 70 evrov, vključuje pa licence za tri računalnike, ki bodo trajale eno leto. Na voljo sta tudi Norton AntiVirus 2008 Small Office Pack za 5 ali 10 uporabnikov (90 oziroma 150 evrov) in Norton Internet Security 2008 Small Office Pack, prav tako za 5 ali 10 uporabnikov (110 oziroma 200 evrov). Za časa trajanja veljavne licence so uporabniki seveda upravičeni do varnostnih posodobitev izbranega programa.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben od drugih podpornih storitev. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno nalogo, ... Več