Igre
Grafične kartice
04.02.2024 14:13

Deli z drugimi:

Share

Nova generacija igralnih konzol Xbox s procesorji Intel?

Medtem ko bo igralna konzola Xbox Series X 2024 še vedno opremljena s procesorji AMD, bi se to lahko spremilo s pripravo nove generacije priljubljene konzole.

Nova Xbox Series X 2024 naj bi bil nared za prodajo med oktobrom in novembrom letošnjega leta. Če gre verjeti spletnim govoricam, bomo zanjo morali v Združenih dražav Amerike odšteti okoli preračunanih 460 evrov. Nova Xbox Series X 2024 bo v primerjavi z zdajšnjo različico povsem drugačna.

Igralna konzola Xbox Series X 2024 naj bi bila namreč veliko bolj okrogla (cilindrična) in bo lansirana brez pogona za optične diske. V internih zaupnih dokumentih Microsofta podjetje razkriva, da bo konzola imela 2 TB shrambe (povečano iz 1 TB), USB-C vhod pa bo imel možnost napajanja. Prenovili oziroma izdelali bodo čisto nov Xbox krmilnik. Nov krmilnik, bo napovedan proti koncu leta in bo vključeval podporo za žiroskop.

Medtem ko bo igralna konzola Xbox Series X 2024 še vedno opremljena s procesorji AMD, bi se to lahko spremilo s pripravo nove generacije priljubljene konzole Xbox. Glede na spletne govorice podjetje Microsoft namreč še nima sklenjene pogodbe s podjetjem AMD za pripravo konzole nove generacije. To v praksi pomeni, da bi lahko podjetje AMD zamenjalo podjetje Intel, za ta namen pa naj bi pripravilo namenski procesor.

Novi procesor Intel za igralno konzolo Xbox naj bi za preračunavanje grafike uporabljal vgrajeno grafično kartico Arc dGPU. Poleg tega je Intel zelo blizu povečanju proizvodne kapacitete procesorjev. To naj bi mu omogočilo hitro izdelavo procesorjev in za relativno dostopno ceno. Več o tem naj bi bilo znanega kmalu. Zagotovo pa bi podjetje Intel z igralno konzolo Xbox veliko pridobilo na trgu konzolnih iger.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Xbox konzole

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

MIKRONIS IT, Boštjan Rudl s.p.

Jezdarska ulica 3, 2000 Maribor, Tel: 02 429 27 82
Kot lastnik podjetja, še posebej manjšega, imate številne odgovornosti in vloge. Ne ostane vam veliko časa za obvladovanje tehnoloških delovnih okolij, kjer se zahteva specializirano ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,
Zlati partner

Enaa / Gambit trade d.o.o.

Savska cesta 3a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 437 63 33
Gambit trade d.o.o. je eno najstarejših in uspešnejših računalniških podjetij pri nas. S svojo inovativnostjo premikajo meje. Tako so že leta 1999 postavili tudi Enaa prvo spletno ... Več