Računalništvo, telefonija
05.04.2005 14:19
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova Brotherjeva mini večfunkcijska enota

Brother je predstavil novo večfunkcijsko enoto Brother MFC-7420 za domačo in poslovno uporabo. V tej zelo majhni enoti, ki je le malo večja od klasičnega laserskega tiskalnika so prefinjeno združene štiri naprave: ČB laserski tiskalnik, barvni optični čitalnik, klasična/PC faksimilna naprava in ČB laserski kopirni stroj s samodejnim podajalnikom dokumentov. Velik prihranek prostora ob največji uporabnosti.

Zaradi majhnih tlorisnih mer 43*39 cm in zavidljivo nizke višine 29 cm, je nova večfunkcijska enota idealna za delovne prostore, kjer je na voljo le malo prostora na delovni mizi. MFC-7420 se tako uvršča med najmanjše enote v svojem razredu.

Še pred petimi leti je bila hitrost tiskanja do 20 strani/min z lasersko tehnologijo izključno domena dragih profesionalnih tiskalnikov. V današnjem času je ta hitrost tiskanja postala dostopna tudi domačemu uporabniku. Za nemoteno tiskanje in kopiranje tudi grafično zahtevnejših izpisov skrbi 16 MB pomnilnik. Od potrditve ukaza za tiskanje pa do izpisa prve strani boste od zdaj imeli na voljo manj kot 10 sekund časa. Navduši tudi visoka ločljivost izpisa, ki dosega spoštljivih 2.400*600 dpi.

Za uporabnike je pri kopiranju in optičnemu branju dokumentov posebno priročen samodejni podajalnik za do 35 listov – tako odpade zamudno ročno vstavljanje posameznih listov. Prednost tega modela je tudi ploska površina čitalnika, na katero lahko postavimo tudi debelejše predloge (knjige, kataloge, …). Optična ločljivost čitalnika je 600*2.400 dpi ob 24-bitni barvni ločljivosti.

Za klasično pošiljanje faksimilnih sporočil je vgrajen faks modem, s katerim lahko hitro pošljete dokument formata A4 v pičlih 6 sekundah. Zanimivi sta tudi funkciji pošiljanja istega dokumenta največ 258 naslovnikom ter možnost hkratnega optičnega branja dokumenta za pošiljanje ob prejemanju sporočila. Enota bo v Sloveniji na voljo v mesecu juniju. Brother zastopa Trion iz Ljubljane.


Prijavi napako v članku