Telefonija
03.12.2005 09:14

Deli z drugimi:

Share

Nokiina nova strategija in cilji za prihodnost

Na letnem srečanju Nokia Capital Market Days v New Yorku je Nokia predstavila svoja pričakovanja o nadaljnjem razvoju mobilne industrije in svoje cilje za naslednji dve leti. Predstavniki Nokie so izpostavili razširitev palete mobilnih telefonov Nokia in novo segmentacijo uporabnikov.

Nokia predvideva, da bo:
– število prodanih mobilnih telefonov v celotni mobilni industriji v letu 2006 poraslo za 10 odstotkov (v letu 2005 naj bi bilo prodanih 780 milijonov enot),
– število mobilnih uporabnikov predvidoma doseglo število 3 milijarde že v letu 2008 in ne v letu 2010, kot je bilo napovedano februarja letos,
– zmerno naraščalo tudi tržišče mobilne infrastrukture v letu 2006.

Jorma Ollila, predsednik uprave in generalni direktor družbe Nokia Corporation, je povedal: “V zadnjih letih se vedno bolj osredotočamo na konkurenčnost naših produktov in v središče postavljamo uporabnika. Danes lahko z ponosom rečem, da smo dosegli velik napredek pri doseganju teh dveh ciljev. Prav posebej sem ponosen na dosežke v široki paleti naših telefonov – napredne funkcije, oblika, uporabnost in kvaliteta, ki jih dosegamo, zagotavljajo, da bo Nokia še naprej vodilna mobilna znamka na svetu.”

Široka paleta telefonov Nokia ponuja različne oblike modelov in tehnologije na različnih cenovnih nivojih. Cilj družbe v prihodnosti je razširiti paleto telefonov tretje generacije, kar dokazujejo tudi trije novi mobilniki WCDMA, ki bo bili predstavljeni na tem srečanju. Nokia je v tem letu predstavila že 56 mobilnikov, 15 od teh podpira mobilno telefonijo tretje generacije.

Vedno večja izbira mobilnikov za različne segmente uporabnikov je ključna točka nove strategije razvoja blagovne znamke Nokia. Zagotoviti uporabnikom to, kar želijo, ponuditi primerne telefone tistim, ki se prvič srečujejo z mobilno telefonijo in nadgraditi mobilno doživetje – zaradi vsega tega je danes Nokia na šestem mestu med najbolj prepoznavnimi in vrednimi blagovnimi znamkami na svetu.


Prijavi napako v članku