Telefoni
23.09.2013 09:07
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia še vedno računa na Android?

Zanesenjaki spletne strani UnwiredView zatrjujejo, da so od Foxconna pridobili informacijo, da Nokia še vedno dela na prototipih pametnih mobilnikov Lumia z Androidom. Podjetje Foxconna naj bi za finskega giganta doslej izdelalo že več kot 10 tisoč tovrstnih pametnih mobilnih telefonov.
Nokia naj bi na mobilnikih Lumia z Androidom delala vse, dokler dogovor s podjetjem Microsoft ne bo dokončno zapečaten.
Nokia naj bi na mobilnikih Lumia z Androidom delala vse, dokler dogovor s podjetjem Microsoft ne bo dokončno zapečaten.

Časopisna hiša New York Times je pred kratkim razkrila, da je podjetje Nokia leta 2011 resno razmišljalo o pričetku prodaje pametnih mobilnih telefonov s prednameščenim mobilnim operacijskim sistemom Android (http://goo.gl/7L1mg9). Čeprav je finski gigant pred kratkim s podjetjem Microsoft podpisal 5,4 milijarde evrov težko prevzemno pogodbo, naj bi ta še vedno preizkušal pametne mobilne telefone družine Lumia z operacijskim sistemom Android, in sicer v okviru projekta MView (Mountain View). Prevzem podjetja Nokia s strani Microsofta namreč še ni pod streho, saj bodo morali v naslednjih mesecih potrditi tako delničarji finskega giganta kot ameriški in finski organi za varstvo konkurence.

Zanesenjaki spletne strani UnwiredView zatrjujejo, da so od podjetja Foxconn pridobili informacijo, da je to za podjetje Nokia izdelalo že več kot 10 tisoč pametnih mobilnih telefonov Lumia z operacijskim sistemom Android. Prototipi naj bi temeljili na osnovi procesorja Qualcomm Snapdragon 8225Q, ki za preračunavanje podatkov uporablja 4 procesorske sredice ARM Cortex-A5 frekvence 1,2 gigaherca, zahtevnejšim grafičnim vsebinam pa je kos vgrajena grafika Adreno 203. Inženirji podjetja Foxconn zatrjujejo, da naj bi podjetje Nokia nadaljevalo z razvojem mobilnikov Lumia, vse dokler dogovor s podjetjem Microsoft ne bo dokončno zapečaten.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku