Telefoni
13.08.2013 13:13

Deli z drugimi:

Share

Nokia presenetila z najboljšim oglasom za mobilnik Lumia 1020

Da bi kupci mobilnika Nokia Lumia 1020 znali bolje ceniti izjemen fotoaparat, je Nokijin odgovorni iz podajnega oddelka Salvador Padilla pripravil dih jemajoč videoposnetek. Ta prikazuje pot, ki jo opravi svetloba od pritiska na »gumb« za zajem fotografije do njenega prikaza na zaslonu PureMotion HD+.
Lastniki mobilnika Nokia Lumia 1020 ne bodo potrebovali kompaktnih digitalnih fotoaparatov!
Lastniki mobilnika Nokia Lumia 1020 ne bodo potrebovali kompaktnih digitalnih fotoaparatov!

Podjetje Nokia je s pripravo pametnega mobilnega telefona Lumia 1020 dokazalo, da lahko mobilniki zlahka prevzamejo mesto kompaktnih digitalnih fotoaparatov višjega cenovnega razreda. Novost je namreč opremljena s slikovnim tipalom ločljivosti 41 milijonov točk, optičnim stabilizatorjem slik in ksenonovo bliskavico, za vrhunsko kakovost fotografij in videoposnetkov pa skrbi še šest leč Carl Zeiss. Kakovost fotografij je izjemna v vseh vremenskih razmerah in celo ob zmanjšani vidljivosti, kjer pogosto odpovedo tudi najboljši fotoaparati.

Da bi kupci pametnega mobilnega telefona Lumia 1020 znali bolje ceniti izjemen fotoaparat, je Nokijin odgovorni iz podajnega oddelka Salvador Padilla pripravil dih jemajoč videoposnetek, ki je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/PWvoGZ. V filmskem posnetku je prikazana pot, ki jo opravi svetloba od pritiska na »gumb« za zajem fotografije do njenega prikaza na zaslonu PureMotion HD+. Videoposnetek navdušuje tudi po zvočni plati, mnogi kritiki pa so ga celo ocenili kot umetniško delo.

Pametni mobilni telefon Lumia 1020 seveda ne navdušuje le s kakovostnim digitalnim fotoaparatom, ampak tudi po strojni plati. Inženirji finskega giganta so ga namreč opremili s 4,5-palčnim (11,4-centimetrskim) zaslonom AMOLED PureMotion HD+ ločljivosti 1.280 x 768 slikovnih točk, ki je pred padci in udarci ter močno dnevno svetlobo zaščiten z nezlomljivim steklom Gorilla Glass 3, 2-jedrnim procesorjem frekvence 1,5 gigahercev, dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom z 32 gigabajti prostora. Na razpolago je celo brezstična tehnologija NFC.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku