Telefoni
19.08.2016 14:58

Deli z drugimi:

Share

Nokia napoveduje nove Android telefone in tablice

Nokia napoveduje nove Android telefone in tablice
Nokia napoveduje nove Android telefone in tablice

Nokia, nekdaj eden največjih akterjev na področju mobilne telefonije,danes daleč od stare slave. Po mnenju nekaterih strokovnjakov naj bi finsko podjetje imelo potencial za povratek med največje, kajti čas, ko bo dogovor med Nokio in Microsoftom potekel, dogovor o začasni prepovedi uporabe imena Nokia za svoje telefone, se hitro bliža. Konec leta 2016 bo Nokia tako ponovno imela vse pravice za poimenovanje svojih naprav, kar bi morda lahko vplivalo izboljšanje stanja podjetja.

S strani Nokie bi naj do konca tega leta bile naznanjene tri ali štiri naprave. Tukaj gre za precej oprijemljive govorice, kajti to razkritje, po pisanju portala “TechRadar”, prihaja s strani predsednika Mike Wanga, ki je odgovoren za kitajski trg Nokie. Govora je tako o pametnih telefonih kot o tablicah, oboji pa naj bi temeljili na operacijskem sistemu Andorid, kar je precejšnja sprememba, če pomislimo, da je Nokia v zadnjem času sodelovala z Windowsom.

Vprašanje, ki najbolj muči svet mobilne telefonije je, kakšne bodo specifikacije teh naprav? Govorice nakazujejo različne telefone, kajti Nokia bi naj ciljala predvsem na raznolikost, na različne cenovne razrede in tako čim širši spekter uporabnikov. Ekran, kamera in procesor bi naj enakovredno stali napram konkurentom kot je Samsung Galaxy S7, vendar vsi navdušenci nad Nokio pozor, nekaj časa bo zagotovo še preteklo, preden boste lahko ponovno vstopili v trgovino in zagledali nekdaj najpopularnejšo znamko mobilnih telefonov.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku