Telefoni
23.01.2011 17:12
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nokia N9 z 1,2-GHz procesorjem in kamero z 12 MP

Kdaj bomo mobilnik lahko ugledali na prodajnih policah, še ni znano.
Kdaj bomo mobilnik lahko ugledali na prodajnih policah, še ni znano.

Finsko podjetje Nokia že nekaj časa pripravlja za trg svoj nov mobilnik N9. Na spletu so se sedaj pojavile tudi nove (neuradne) informacije o njegovih specifikacijah. Če so informacije točne, potem bo mobilnik še kako konkurenčen, saj naj bi ga odlikoval močan procesor in zelo dobra kamera.

Mobilni telefon Nokia N9 naj bi bil opremljen z 1,2-GHz procesorjem, ki naj bi skrbel za pogon operacijskega sistema MeeGo. Če gre verjeti najnovejšim informacijam, naj bi bil to kar Intel Atom procesor. Mobilni telefon Nokia N9 naj bi imel tudi zelo dobro kamero z 12 MP, ki smo jo že lahko spoznali, in sicer v zelo popularnem mobilniku Nokia N8. Te bi bili veseli predvsem vsi tisti, ki s svojim mobilnim telefonom radi tudi veliko slikajo ali pa snemajo video posnetke. Od novih “razodetih” specifikacij je tu še zmožnost povezovanja v 4G LTE omrežje.

Koliko od navedenih stvari drži, bomo najverjetneje lahko izvedeli že precej kmalu, in sicer na sejmu Mobile World Congress, ki se bo odvijal od 14. do 17. februarja v španski Barceloni.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku