Telefoni
23.02.2018 06:46

Deli z drugimi:

Share

Nokia 8 Pro s kar petimi kamerami?

Pametni mobilni telefon Nokia 8 Pro bo omogočal zajem superkakovostnih fotografij.
Pametni mobilni telefon Nokia 8 Pro bo omogočal zajem superkakovostnih fotografij.

Kakovost fotoaparatov pametnih mobilnih telefonov vodilnih proizvajalcev je že povsem primerljiva s kompaktnimi aparati nižjega in srednjega cenovnega razreda. Pri podjetju Nokia pa bodo šli še korak dlje, saj s partnerskim podjetjem Carl Zeiss pripravljajo pravo revolucijo na tem področju. Za zajem fotografij s prihajajočim pametnim mobilnim telefonom Nokia 8 Pro naj bi bilo na voljo kar pet slikovnih tipal in leč, te pa naj bi zagotavljale odlično optično povečavo, ki bo temeljila na osnovi vrtečih leč.

Pametni mobilni telefon Nokia 8 Pro naj bi bil poleg vrhunskega digitalnega fotoaparata prinesel še zmogljivo strojno opremo, ki bo kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Za preračunavanje podatkov naj bi bil namreč na voljo procesor Qualcomm Snapdragon 845, ki bo trg prvič ugledal v navezi z pametnim mobilnim telefonom Samsung Galaxy S9. Tu bo na voljo še bralnik prstnih odtisov na hrbtni strani naprave, celoten telefon pa bo »odet« v steklo, kar bo telefon naredilo še bolj zanimivega za zahtevnejše uporabnike.

Nokia bo novi pametni mobilni telefon po vsej verjetnosti predstavila med letošnjim svetovnim kongresom mobilne telefonije MWC 2018 (Mobile World Congress), ki bo v Barceloni potekal od 26. februarja do 1. marca. Na prodajne police trgovin pa bo novost po vsej verjetnosti prišla šele letos poleti.


Prijavi napako v članku