Programska oprema
26.06.2006 06:07

Deli z drugimi:

Share

NOD32 s certifikatom za zaznavanje in odstranjevanje spyware-a

ESET, globalni proizvajalec varnostne programske opreme za poslovno in domačo rabo, je oznanil, da je njegov izdelek NOD32 Antivirus, prvi tovrstni program, ki je certificiran tako za preprečevanje, kot tudi čiščenje vohunskih programov, s strani neodvisne organizacije West Coat Labs in njihovih testiranj Checkmark.

Vohunski programi (ang. spyware) so postali ena večjih groženj poslovnim računalniškim sistemom. Po oceni IDC analitika Briana Burkea, je kar 40% IT tehničnih intervencij povezanih z njihovim delovanjem, negativni vpliv pa vpliva na delo 75% poslovnih računalnikov. IDC ocenjuje, da je škoda, ki jo vohunski programi povzročijo podjetju s povprečno 2.000 računalniki, okrog 170.000 ameriških dolarjev letno.

“ESET NOD32 je prvi izdelek, ki je dosegel tako Anti-Spyware Desktop Checkmark certifikat, kakor tudi Anti-Spyware Installed Checkmark certifikat, za uničevanje vohunskega programja, zato mu čestitamo za dvojno nagrado,” je izjavil Chris Thomas iz West Coast Labs. “To pomeni, da so uporabniki zdaj lahko prepričani, da imajo njihovi računalniki dve vrsti aktivne zaščite v enem izdelku.”

NOD32 v2.5 je bil eden prvih izdelkov, ki je dobil Checkmarkov “Anti-Spyware Desktop” certifikat za blokiranje vohunskih programov (leta 2005). Kombinacija obeh nagrad samo še potrjuje vrhunsko tehnologijo in učinkovitost, ki jo uporabniki pričakujejo od ESETovih izdelkov.


Prijavi napako v članku