Telefoni
22.03.2014 09:30

Deli z drugimi:

Share

Nizozemska kot prva legalizirala univerzalno telefonsko kartico SIM

Univerzalne telefonske kartice SIM bodo uporabnikom zagotovile neodvisnost od ponudnikov storitev mobilne telefonije!
Univerzalne telefonske kartice SIM bodo uporabnikom zagotovile neodvisnost od ponudnikov storitev mobilne telefonije!

Pred dobrimi tremi leti so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da naj bi podjetje Apple pripravljalo pametni mobilni telefon iPhone za evropski trg, ki naj bi imel telefonsko kartico SIM vgrajeno, kar pomeni, da to ne bi bilo mogoče zamenjati. Podjetje iz Cupertina je to zamisel hitro opustil, saj za pripravo tovrstnega mobilnika ni bilo pravne podlage. V večini držav širom sveta je namreč prodaja telefonskih kartic SIM, ki niso neposredno povezane z ponudnikom storitev mobilne telefonije, nezakonita.

Podjetje Apple bo po dobrih treh letih lahko ponovno obudilo zamisel o pripravi pametnega mobilnega telefona iPhone z vgrajeno telefonsko kartico SIM, saj je Nizozemska kot prva evropska država legalizirala in pravno uredila uporabo telefonskih kartic SIM, ki niso neposredno povezane z mobilnimi operaterji. To v praksi pomeni, da kupci tovrstnih mobilnikov ne bodo več odvisni od ponudnikov mobilnih storitev, ampak bodo lahko te zamenjevali po mili volji.

Univerzalna telefonska kartica SIM bo seveda pripomogla tudi k razvoju uporabnejših mobilnih naprav, saj bodo te omogočale opravljanje telefonskih pogovorov. Prvo tovrstno napravo naj bi ponudilo v prodajo podjetje Samsung, in sicer pametno ročno uro Gear 2, ki jo pripravlja skupaj z južnokorejskim ponudnikom storitev mobilne telefonije SK Telecom (http://bit.ly/Gear2-SIM).


Prijavi napako v članku