Računalništvo, telefonija
30.07.2008 07:51

Deli z drugimi:

Share

Nikonov mednarodni fotografski natečaj

Nikon Europe letos pripravlja že 32. Nikonov mednarodni fotografski natečaj z naslovom “V srcu podobe”, ki bo tudi letos dobrodelno naravnan. Prijave na fotografski natečaj bodo sprejemali od 1. septembra do 30. novembra 2008. Naslov tekmovanja je tudi vodilo blagovne znamke Nikon Imaging, z njim pa Nikon spodbuja fotografe, naj posnamejo fotografije, ki sprožijo strasti ter prikažejo bogastvo in raznolikost življenja. Lansko tekmovanje je pritegnilo več kot 16.000 udeležencev iz 135 držav, ki so skupaj poslali več kot 47 tisoč fotografij.

Tako kot prejšnja leta bo tekmovanje potekalo v dveh kategorijah. Za kategorijo “Prosta izbira motiva” lahko fotografi pošljejo kakršno koli fotografijo, ki buri njihovo domišljijo. Druga kategorija je “Moj planet”, za katero je treba poslati fotografijo na temo okolja ali prizorov iz vsakdanjega življenja.

Poslane fotografije bodo ocenjevali svetovno priznani profesionalni fotografi. Ob 75. obletnici blagovne znamke NIKKOR bo poleg 54 običajnih nagrad in glavne nagrade podeljena tudi posebna nagrada za vrhunsko fotografijo. Tekmovanje je namenjeno amaterskim in profesionalnim fotografom, torej vsem, ki radi fotografirajo. Zmagovalne fotografije in imena zmagovalcev bodo objavljeni na spletni strani NPCI, na razstavah NPCI in v medijih.

S tekmovanjem NPCI 2008-2009 Nikon Europe nadaljuje podporo mednarodni humanitarni organizaciji Right to Play (Pravica do igranja), saj bo za vsakega udeleženca iz Evrope in Afrike doniral dva evra. Delovanje organizacije Right to Play je namenjeno razvoju življenjskih veščin, izboljšanju zdravja in širjenje miru za socialno ogrožene otroke, zato jim omogoča udejstvovanje v športnih dejavnostih in družabnih programih.


Prijavi napako v članku