Računalništvo, telefonija
13.05.2008 09:02
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nikon Solutions Slovenija požel velik uspeh

Mariborsko Pohorje je bilo minuli vikend prizorišče tekme svetovnega pokala v gorskem kolesarjenju, profesionalni fotografi in številni ljubitelji digitalne fotografije pa si bodo soboto in nedeljo zapomnili po vrhunskem dogodku Nikon Solution, ki je spremljal omenjeno tekmovanje. Za 80 profesionalnih fotografov in 250 ljubiteljev fotografije je Nikon s partnerji Apple, HP in Gitzo pripravil celovito rešitev s področja digitalne fotografije ter t.i. “digital workflowa”.

Okoli 20.000-glava množica je uživala v predstavah mojstrovin gorskih kolesarjev, številni fotografi pa so jih lovili v objektive Nikonovih fotoaparatov. Nikon je

namreč zanje pripravil srečanje po vzoru največjih svetovnih fotografskih dogodkov. Fotografi so imeli na razpolago vso možno fotografsko opremo Nikon – od fotoapratov, objektivov, spektivov in ostale dodatne opreme. Celoto so dopolnili še partnerji Apple (rešitev Aperture za obdelavo in pripravo fotografij), HP (foto tiskalniki širokega formata) ter Gitzo (stativi), ki so učinkovito zaključili predstavitev t. i. “digital workflow”.

Znanje fotografov so še dodatno nadgradili števili domači in tuji predavatelji iz izbranih področij, ki so predstavili številne možnosti uporabe profesionalne opreme. Slednjo so lahko vsi udeleženci tudi preizkusili na atraktivnem dogodku – tekmi svetovnega pokala gorskih kolesarjev. Med posameznimi predavanji, tekmovanji ter preizkusi opreme so si fotografi lahko odpočili v posebnem VIP-šotoru, kjer so si nabrali novih moči in pregledali posnetke. Nikonova servisna točka je ves čas dogodka skrbela tudi za vrhunsko vzdrževanje fotoaparatov, saj so predstavljali delovanje storitve Check & Clean. Nikon tako postavlja nov mejnik pri skrbi za svoje uporabnike, tako profesionalne fotografe kot tudi ljubitelje in tako na najlepši način zaokrožuje največji fotografski dogodek v Sloveniji.


Prijavi napako v članku