Računalništvo, telefonija
11.08.2021 13:00

Deli z drugimi:

Share

Je New World Amazonova vstopnica v gaming elito?

New World je Amazonov poskus iz MMO prestola izriniti Final Fantasy XIV in World of Warcraft.
New World je Amazonov poskus iz MMO prestola izriniti Final Fantasy XIV in World of Warcraft.

Amazon veliko stavi na New World. Fantazijski MMO z modernim pridihom je Amazonov poskus razvoja franšize za osebne računalnike, s čimer je imel tehnološki velikan do sedaj velike težave. Njihova streljačina Crucible je najprej izšla nato šla nazaj v beta fazo in nato so jo ukinili. Večigralska igra Breakaway je bila ukinjena še preden je izšla iz alfe faze. Morda je bil tudi zaradi tega New World zamaknjen v leto 2021. Amazon si enostavno noče privoščiti še enega spodrsljaja.

Roko na srce New World je že od samega začetka obetal veliko več kot prej omenjeni igri. Zasluge gredo razumni zasnovi in velikemu obsegu igre. S koncem beta testiranja sedaj vemo veliko več o samem bojevanju, frakcijah, magiji in kako na splošno deluje ta epski svet. Dobra novica je, da kljub temu, da govorimo o MMO igri, igralci ne bodo potrebovali mesečne naročnine. Za igranje bo dovolj enkratni nakup, za bodoče razširitve pa bo zagotovo potrebno dodatno doplačati. Seveda, kot je bilo to pričakovano, bo znotraj igre posebna trgovina, kjer bodo igralci lahko kupili kozmetične dodatke, dekoracije in hišne ljubljenčke.

Katere načine igranja lahko pričakujete?

V Aeternumu boste lahko preizkusili naslednje načine igranja:

  • War Mode: to je klasičen MMO način igranja, ko se s prijatelji podate v skrivnostne jame ali ječe, kjer morate razvozlati uganko in premagati posebnega zlikovca.
  • Expeditions: podobno kot War Mode, tudi tukaj boste raziskovale ječe in reševali uganke.
  • Invasion: način igre, kjer se 50 igralcev brani pred valovi sovražnikov. Če boste preživeli 30 minut vas čakajo bogate nagrade.
  • Outpost Rush: to je bitka med dvema ekipama 20 igralcev, kjer tekmujete za zajemanje utrdb, zbiranje sredstev za nadgradnjo obrambe, hkrati pa se borite proti ostalim sovražnikom.

Kaj pa zgodba? Naplavi vas na obalo otoka legend Aeternum, ki vsebuje žile čarobnega minerala, imenovanega Azoth, ki istočasno krepi in uničuje. To je izgubljeni otok čarovnije in pošasti. Starodavna civilizacija je za seboj pustila skrivnostne ruševine, bitja okrepljena z magijo, sovražne naseljence in druge zlikovce. Kaj več o zgodbi pa bomo morali počakati do izida igre.

Datum izida igre New World je 28. september 2021. Igra bo na voljo le za osebne računalnike.

Za ostale gaming novice obiščite spletno rubriko Igre.

Vas zanima več iz te teme?
Steam igre napovedi iger Amazon

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več

MA-KO d.o.o.

Tovarniška cesta 2b, 5270 Ajdovščina, Tel: 05 368 11 10
Se sprašujete, kako najti najboljšega ponudnika računalniških sistemov in storitev? Kriteriji dolgoletne izkušnje, kakovostne storitve in zadovoljstvo strank takoj obrodijo ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

Posblagajna.com, Matic Laneger s.p.

Turje 74, 1431 Dol pri Hrastniku, Tel: 040-238-346
Zmogljiva rešitev za poslovno upravljanje, kot je to davčna blagajna, je pomembna za vsakega lastnika manjšega ali večjega podjetja v različnih panogah. Podjetje Matic Laneger ... Več