Odklop od tehnologije
25.01.2023 07:45
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nevidni zobni aparat Invisalign – tudi vi imate lahko filmski nasmeh

Skoraj vsi kdaj zavidamo ljudem z idealnim nasmehom. Sicer ravni zobje morda niso vedno najvišje na seznamu naših želja, a so praviloma kar visoko – in če obleka naredi človeka, je z zobmi zgodba podobna.
Foto: Orthodental
Foto: Orthodental

Poravnave zob se lahko lotimo na več načinov, a vse več se jih odloča za Invisalign zobni aparat. O njegovih prednostih in tehnologiji, ki omogoča poravnavo v rekordnem času in s kar najmanj zapleti, smo pred mesecem dni že pisali v članku Nevidni zobni aparat Invisalign – brez bolečin in v dobrem letu do lepega nasmeha.

Izdelava Invisalign zobnega aparata je enostavna – kljub vsej zapleteni tehnologiji, ki stoji za procesom, ali pa prav zaradi njene dovršenosti.

Predvsem pa je postopek enostaven in prijazen za uporabnika oziroma pacienta.

Kako poteka prvi pregled – Zobozdravstveni center OrthoDental?

Najprej nekaj dejstev:

  • Prvi pregled je brezplačen
  • Prvi pregled ni obvezujoč
  • Že na prvem pregledu lahko ortodont opravi 3D skeniranje zob in simulacijo nasmeha

Prvi pregled v Zobozdravstveni center OrthoDental je za pacienta brezplačen. Če se pacient odloči za Invisalign zobni aparat, lahko strokovnjak še v istem terminu opravi 3D scan zob in simulacijo nasmeha – tako ortodont ob odločitvi za Invisalign zobni aparat že na prvem pregledu pacientu pokaže, kako bo njegov nasmeh videti po približno enem letu, kolikor povprečno traja poravnava zob. Poleg tega že začetni pregled zadostuje, da ortodont naredi načrt zdravljenja, na podlagi katerega se že lahko izdela zobni aparat Invisalign. Tako ubije dve muhi na en mah.

Prednost zdravljenja z Invisalign zobnim aparatom je med drugim prav to, da pregledi niso tako pogosti, kot je marsikomu znano pri zdravljenju s tako imenovanimi »zvezdicami«.

Naročite se na brezplačni pregled v Ljubljani, Celju, Kozini, Mariboru in Lenartu. Na pregledu vam predstavijo Invisalign, ki je primeren za vse vrste nepravilnosti. Sam pregled vas ne zavezuje k nakupu.

Namestitev Invisalign zobnega aparata že po dveh mesecih

V dveh mesecih po prvem pregledu, včasih pa tudi že prej, pacient obišče ortodonta drugič. Takrat mu ta namesti »čepke« v barvi zoba. Čepki so namenjeni temu, da aparat zobe – s tem, ko uporabnik nanje namesti poravnalnik oziroma tako imenovano folijo – potiska v pravo smer. Pomembno je tudi to, da so čepki skoraj neopazni. Ob namestitvi nevidnega zobnega aparata pacient prejme tudi paket poravnalnikov – en poravnalnik za en teden.

»Čepki« na zobeh ob odstranitvi ne puščajo sledi. To je namreč pomislek marsikaterega pacienta. V zobozdravstvenem centru OrthoDental so nam v pogovoru, ki smo ga z njimi opravili za namen pisanja tega članka zagotovili, da je strah popolnoma odveč in neutemeljen, kar na koncu spoznajo tudi pacienti.

Naslednji kontrolni pregled sledi po približno dveh mesecih, seveda odvisno od zahtevnosti posameznega primera in nekaterih drugih dejavnikov. Pacient na pregledu vedno prejme poravnalnike za naslednjih 7 do 10 tednov.

  • Izjemno hitro do končnega rezultata – praviloma 9 do 15 mesecev
  • Čepki na zobeh ne pustijo sledi

9 do 15 mesecev po namestitvi so zobje pacienta navadno že v položaju, ki sta si ga ortodont in pacient zadala na začetku. Ortodont pacientu na notranjo stran zob namesti retencijsko žičko, ki vzdržuje stanje, saj se zobje vse življenje malenkost premikajo in bi se sicer lahko kasneje premaknili iz želenega položaja. Poleg tega pacient prejme retencijsko folijo za vzdrževanje stanja. Priporočeno je, da si jo nadene vsako noč.

S tem je zdravljenje zaključeno.

Naročite se na brezplačni pregled v Ljubljani, Celju, Kozini, Mariboru in Lenartu. Na pregledu vam predstavijo Invisalign, ki je primeren za vse vrste nepravilnosti. Sam pregled vas ne zavezuje k nakupu.


Za več informacij kontaktirajte:

OrthoDental
+386 70 532 653
info@orthodental.si
https://orthodental.si/
https://g.page/OrthoDental-Ljubljana


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Orthodental Invisalign.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

Brown Bear Team (BBT)

Gmajna 16, 1236 Trzin, Tel: 01 5622665
POSLOVNA linija – najboljši računalniki posameznega proizvajalca Računalniki iz POSLOVNE linije so tisti, na katere se lahko zanesemo, saj gre za izdelke najvišje kakovosti ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več