Računalništvo, telefonija
11.11.2017 08:00
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel bo razvijal grafiko s pomočjo strokovnjaka podjetja AMD

Intel je v svoje vrste pridobil enega največjih strokovnjakov za grafične rešitve!
Intel je v svoje vrste pridobil enega največjih strokovnjakov za grafične rešitve!

Pred kratkim nas je podjetje Intel presenetilo z neverjetno novico, da bomo že v naslednjem letu lahko kupili procesorje Core, ki bodo za preračunavanje grafičnih vsebin uporabljali grafične rešitve podjetja AMD. Intel bo več informacij o procesorjih Core osme generacije z vgrajeno grafično kartico AMD Vega razkril v prvem tromesečju naslednjega leta. Po vsej verjetnosti bodo ti predstavljeni na naslednjem računalniškem sejmu CES, ki bo potekal v Las Vegasu.

Da podjetje Intel resnično ceni strokovnjake podjetja AMD za grafične kartice, pa je pokazalo s tem, da je inženirja Raja Koduri imenovalo za vodjo njihovega oddelka za grafične rešitve. Tu gre za izjemnega strokovnjaka, saj je pod njegovo taktirko nastala grafična rešitev Radeon RX 480, ki je ponujala odlično grafično zmogljivost in nizko porabo energije za relativno nizko ceno.

Intel bo s pomočjo inženirja Raja Koduri seveda pričel razvijati lastne grafične rešitve (predvsem za procesorje družine Core), s čimer bo postal še večji konkurent podjetju AMD na tem področju. S tem pa bo seveda dobil tudi prednost pred podjetjem Nvidia, ki že vrsto let kraljuje na področju grafičnih rešitev in sicer tako pri cenovno ugodnih kot najzmogljivejših grafičnih kartic.


Prijavi napako v članku