Računalništvo, telefonija
10.11.2018 06:36
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacije bomo lahko uporabljali med posodabljanjem

Posodabljanje aplikacij v Androidu bo kmalu pristalo precej prijaznejše do uporabnikov!
Posodabljanje aplikacij v Androidu bo kmalu pristalo precej prijaznejše do uporabnikov!

Če uporabljate pametne mobilne telefone Android, potem vam zagotovo ni po godu, da ne morete uporabljati priljubljenih aplikacij, medtem ko se te posodabljajo. Na srečo se bo to kaj kmalu spremenilo, saj podjetje Google pripravlja nov aplikacijski vmesnik, ki bo uporabnikom omogočil uporabo aplikacij medtem, ko se bodo posodobitve prenašale v ozadju. V primeru kritične nadgradnje bo uporabnik seveda moral prenehati z uporabo aplikacije, posodobitev pa naj bi se izvedla precej hitreje kot danes.

Google je nov aplikacijski vmesnik, imenovan “In-app Updates API”, predstavil v okviru konference Android Dev Summit, in sicer, ko je mobilni operacijski sistem Android praznoval 10 let. Novi vmesnik razvijalcem programske opreme v osnovi daje dve možnosti za izvedbo posodobitve. Prva možnost je, da se delovanje aplikacije ustavi med prenosom in namestitvijo posodobitve, ta možnost pa bo prišla v poštev za vse pomembne posodobitve, ki morajo biti nameščene takoj, kot na primer varnosti popravki. Pri drugi možnosti gre za tako imenovano fleksibilno posodobitev, kjer bo programer imel možnost izbrati, kako se bo posodobitev namestila, kar pomeni, da bo ta dejansko postala del same programske opreme.

Nov aplikacijski vmesnik, imenovan »In-app Updates API« je trenutno na voljo le za programerje, ki so upravičeni do zgodnje poskusne različice Googlovih novitet. Trenutno še ni znano, kdaj bo novost na voljo ostalim programerjem, predvideva pa se, da bi se to lahko zgodilo že kmalu.


Prijavi napako v članku